Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Jon Helge og Helene bor i Husløsveien i Fredrikstad. Da paret kjøpte drømmetomta  midt på 90-tallet, kastet de såvidt et blikk på det gamle funkishuset som sto der. De pusset det opp noe slik at det ble i ok stand, men da den hyggelige hyttenaboen noen år senere lånte dem hytta slik at de kunne bo der mens de restaurerte huset, besluttet de likesågodt å rive hele huset!

River gammelt hus

Nå står endelig det nye huset ferdig. Jon Helge (som Helene omtaler som ekstremt allsidig og fingernem) har gjort det aller meste selv. Det er brukt treverk i gulv, tak og vegger. Mye av listverket har Jon Helge laget selv ved hjelp av båndsag, fres og nikkesag.

Huset

«Vi har forsøkt å få det så autentisk som mulig i forhold til ekte sveitserhus og har brukt mye tid på å studere gamle bilder og hus», forteller Helene.

Det snekres og skrus

Paret har satset på en gjennomført Sveitserstil. Jon Helge har i følge sin kone alltid vært glad i pirkearbeid – jo lenger tid det tar dess mer trigger det han. Sveitserstilen passer godt i så måte.

Gang med trapp opp til 2.etg

Inngangsparti og gang har fått et luftig preg og stor takhøyde da det er åpen løsning helt opp til mønet i taket til tv-stuen i 2.etg.

Panel i taket

«Vi er mest fornøyd med helheten. Vi har valgt tidløse farger og materialer slik at vi ikke skal behøve å pusse opp for ofte. Det har vært viktig for oss å legge penger i slike ting som helst bør vare, som gulv, tak og vegger – og ikke minst listverk!», skriver Helene og Jon Helge i søknaden.

Kjøkken

«Drivkraften har nok alltid vært at vi ikke klarer å gjøre noe halvveis. Vi er ikke redde for at ting tar tid, når man gir seg i vei med et slikt prosjekt gjelder det virkelig å være tålmodig! Dette prosjektet har blitt til pga kjærlighet til håndverket», forteller Helene.

Stue med hvitmalt panel

Kjøkken

Dette har de brukt:

Fjelbergpanel i gran, en lokal tradisjonell profil, behandlet med heftgrunn+ to strøk Jotun Lady 80 oljemaling farge hvit 001.

En del av listverk er kjøpt lokalt og en del er laget av Jon Helge. De er identiske med gulvlist nr 1927, taklist nr 1610 og karmlist nr 1921. Listverket og dører er også behandlet med heftgrunn + to strøk Jotun Lady 80 oljemaling farge hvit 001.

Perlestaffpanel i gran, malt med Jotun Lady 40 oljemaling Egghvit 0502y.

Gulv 1 etg. har kirsebærparkett, gang, bad og vaskerom har fliser i lyse beigetoner.

Gulv 2 etg. har malte furugulv. Her er brukt kvistlakk og Oxan gulvmaling i egghvit 0502y.

Detaljer tak/vindu

Juryens argumenter

Dette huset ble valgt som en av 3 finalister til Interiørprisen 2010 fordi:

Juryen like den gjennomførte stilen i interiøret. Kombinasjonen av ubehandlet og malt panel gir spennende kontraster i miljøet i 2. etasje. Taket i første etasje vekker oppmerksomhet og selv om det er et restparti fra et lokalt restaureringsprosjekt, så gir det stuen et eksklusivt inntrykk. Et klassiskt, profilert listverk rammer inn vinduer, dører og tak på en helhetlig måte.

Komplett bildegalleri finner dere på vår Facebook-side.

De andre kandidatene finner du her:

Finalist 1 Berge gård

Finalist 3 Hytte med gangbro

Avgi din stemme på den kandidaten du synes fortjener på vinne Interiørprisen 2010 og 50.000 kr hos Norske Interiørblogger (NIB) i perioden 12.-19. mars 2011.

5 kommentarer til “Finalist 2 Interiør Tidløs sveitser”

kjempeflott hus.

Dette har dere gjort bra Helene !!
Et kjempeflott hus som har blitt til et vakkert Hjem.
Jeg har selvfølgelig stemt på dere :)

Mange år og mye pirk. Dere har et kjempeflott hus og jeg beundrer tålmodigheten deres. Lykke til vidre.

Dette var flott, skulle vært snekker du John Helge…..

Heia,heia! håper dere vinner! flott hus altså.

hilsen Malin i solveien

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format