Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


I Moss i Østfold ligger det et gammel hus fra 1897. Da Jessica og Trygve Ramleth kjøpte det i 2003 ble det solgt som rivingsferdig, men de håpet å kunne renovere det. Desverre endte de likevel opp med å rive nær sagt alt, siden huset hadde store vannskader etter å ha stått tomt og uten tilsyn i nærmere to år.

Huset er nå totalrenovert og ført tilbake til en tidsriktig stil. Her er det ikke valgt snarveier og enkle løsninger, man har heller brukt litt lenger tid på å oppnå ønsket resultat.

 

Huset har dermed fått flere unike løsninger, som en plassbygget bokhylle i stuen med klassiske detaljer og profilerte lister:

Bakveggen i hylla er kledd med panel. Bokhyllen er satt sammen av hobby- og finérplater og dekorert med samme tak- og gulvlist som ellers i 1. etg i tillegg til at det er benyttet Hoppskilist på stolpene. Alle profilene er frest ut av Glattkanter.
Glassdørene: 21×21 mm Glattkant med frest profil og spor til glasset på baksiden
Skuffene: 21x125mm Glattkant med frest profil

Trygve har lagt ut film som viser byggeprossessen på 2 minutter.

 

«Batterie de Cuisine» over kjøkkenøya:

Også her har de tegnet og bygget alt selv. Øya er 140×160 cm. For å få proposjonene riktige valgte de å gjøre «batteriet» 20 cm mindre i begge retninger, altså 120×140 cm. Hyllen rommer kokebøker og pyntegjenstander og har god plass for oppheng av alt man trenger når man står og lager mat.

Dette er oppskriften:
1. Rammen er bygget av lekter, 48x48mm.
2. Rammen er kledd med  finèrplater, 6mm. Den ene langsiden er bygget inn slik at det er plass til kokebøker.
3. Hyllekanten rundt er bygget av hobbyplater, 12 cm brede, og under er det satt samme lister som i resten av kjøkkenet.
4. Inne i kassen er det plassert spotkasser og undersiden er kledd med Skygge skrå furupanel i dim. 14×120 mm.
5. For å få en fin profil ble det skråslipt mindre plater med finèr, som ble limt på utsiden.
6. Kassen henges i taket. NB! Den blir tung så den må festes i en bærebjelke!
7. Kassen dekoreres med lister opp mot taket.
8. Sparkle, slipe slipe slipe, sparkle, slipe slipe slipe, male male male!

Voilá!

Jessica har skrevet om hele byggeprosessen på bloggen Ekte Interiør.

 

Dette har blitt brukt i interiøret:

1.    etasje:
Valget av materialer ble gjort for å føre huset tilbake til en mer tidsriktig stil. Brede og flotte lister var dermed et naturlig valg.
Taklist: Antikk 21×95 mm
Gulvlist og karmlister: Produsert lokalt. De måler 19×95 mm
Fotklosser: 100×120 mm
Panel i taket og på vegg i stue: Skygge skrå furu 14×120 mm

I 2. etasje er det åpen løsning. Allrom, soverom og kontor går i i ett, kun gå-inn-garderoben og barnerommet har dører Både her og i kjelleren er det lavere under taket og mye vinkler. Med lavere takhøyde, passer det bedre med smalere listverk.

Taklist: 21×21 mm Hulkillist og utvendige hjørnelister.
Gulv og karmlist: Tradisjon 15×70 mm

Fargevalg: Alt er malt helt hvitt, A-base. Dette fordi materialene vil mørkne over tid.

Det ble jobbet på huset i hver ledige stund, verken julaften, påske eller 17.mai tok de fri! Venner og familie trodde de var gale og var opprikig bekymret. Men slik må det bli når man gjør alt selv. Ting tar utrolig mye tid, og fortsatt er det ting å holde på med selv om huset nå er totalrenovert. Trygve kaller dette for familiens livsverk og hobby.

 

Juryens argumenter:

Juryen mottar hvert år flere prosjekter hvor søkerne har kjøpt et gammelt, sjarmerende hus og hvor utfordringene etterhvert står i kø. I etterkant tenker mange at det hadde vært billigere og enklere og revet og bygget nytt, men resultatene er ofte flotte og med mye sjel. Dette prosjektet er et slikt eksempel.

Juryen lot seg begeistre av detaljer i interiøret som vi tror kan inspirere mange husbyggere og interiørinteresserte. Flotte detaljer, engasjement og en beskrivende søknad, sikret denne familien en plass i finalen 2011.

Komplett bildegalleri finner dere under ‘Bilder’ på vår Facebook-side.

 

De andre kandidatene finner du her:

Finalist 2: Bedehus i Larvik

Finalist 3: Nybygg i Vestfossen

 

Avgi din stemme på den kandidaten du synes fortjener på vinne Interiørprisen 2011 og 50.000 kr hos Norske Interiørblogger (NIB) i perioden kl. 19 18.mars – kl.21 31. mars 2012. Pollen registerer IP-adresser, så det er kun mulig å stemme én gang per pc.

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format