Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Tonje og Alexander Madsen var bare 24 år da de bestemte seg for å bygge hus. Den perfekte tomten fant de på Vestfossen i Øvre Eiker, passe usjenert i en endevei ved skogen. Alexander er tømrer, så bortsett fra sprenging og utgraving har de gjort det aller meste selv. Selv hustegningene har de stått for selv, men litt hjelp fra arkitekt.

Huset er bygget med en utleieleilighet som ble ferdig først, så de kunne flytte inn der mens huset ble ferdigstilt.

Paret valgte en løsning med et stort, åpent inngangsparti med flotte detaljer:

 

Nede ved kjøkkenet har det blitt plass til en «kosekrok». Her ble det satt opp granpanel, siden denne ville tåle bevegelsene i forbindelse med temperaturendringer i ytterveggen godt. Denne ble så flott, at de valgte å fortsette på kjøkkenet med panel istedenfor fliser over benken:

 

Stuen i 2.etg har fått et stort buet vindu som fokuspunkt. Alexander har kledd inn sentralfyren med egentegnet omramming og stor vinduspost:

 

Huset bærer preg av en helhetlig fokus på detaljer, som i taket og i overgangen mellom tapet og malte flater i trappen:

 

Dette har blitt brukt i interiøret:

Kjøkken: 14×120 gran Faspanel. Beiset med «Varde»

Fotlist: 21×95 mm Barokk

Taklist: 15×95 mm Barokk. Bord laget av 15×45 mm Brannmurlist rundt lysekronen

Karmlist: Profilert 15×70 mm

Brystlist: Profilert 45×95 mm. Denne er brukt som toppstykke på hoveddører og åpninger

Trapp: 15×45 mm Brannmurlist

Vindu: Omramming av 18 mm mdf 18, vinduspost av en benkeplate

For det unge paret har det vært en tøff prosess med to små barn og fulle jobber ved siden av. Begge har endt med ryggprolapser, men Tonje mener det likevel har vært verdt det! Hele familien er veldig fornøyde og stolte av hva de har fått til og stortrives i sitt nye hjem.

 

Juryens argumenter:

Juryen lot seg imponere av dette byggeprosjektet – både mht interiør og eksteriør. Det unge paret har kastet seg ut i et prosjekt og med stor egeninnsats ferdigstilt et hjem som de fleste ville brukt mange år på å gjennomføre og oppnå.

Juryen synes prosjektet er et solid eksempel på hvordan gjennomført bruk av listverk, gir en hel bolig både karakter og stil. Huseierne har balansert bruken av tapetserte flater, hvitmalte flater og beisede panelte flater som gir spennende kontraster og et interiør med særpreg. Solid og gjennomført søknad som gav juryen et godt innblikk i prosjektet.

Komplett bildegalleri finner dere under ‘Bilder’ på vår Facebook-side.

 

De andre kandidatene finner du her:

Finalist 1: Sandaas i Moss

Finalist 2: Bedehus i Larvik

 

Avgi din stemme på den kandidaten du synes fortjener på vinne Interiørprisen 2011 og 50.000 kr hos Norske Interiørblogger (NIB) i perioden kl. 19 18. mars  – kl.21 31. mars 2012. Pollen registerer IP-adresser, så det er kun mulig å stemme én gang per pc.

 

1 kommentar til “Finalist 3 Interiør: Nybygg i Vestfossen”

2 unge mennesker som MÅ ha jobbet hardt og målrettet! Et drømmehjem.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format