Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Fagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris har jobbet seg gjennom alle søknadene til Inspirasjonsprisen 2011 og har vurdert hvert prosjekt med bakgrunn i de gjeldende kriteriene. For Barnas Trepris ser juryen etter byggeprosjekter med kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av.

Barn er ikke så opptatt av at ting skal være perfekt eller ha rette vinkler. De fleste setter pris på å få være med å lage egne leker, både smått og stort, enkelt og ting som er litt mer vanskelig å bygge.

Juryens valg falt til slutt på lekene til Thomas Sommerset og barna hans. Les om tingene de har laget her på bloggen.

– Her er det laget ting både for og med barna, som i dag er 11 og 14 år. Alt er svært godt gjennomført, med fokus på funksjon og morsomme detaljer.  Det tror vi kan være til stor inspirasjon for andre, sier juryformann Tone Bente Bergene Holm.

– Når barna har kommet til faren med ønsker om nye leker, har Thomas foreslått å bygge dem. Vi tror dette gir barna en god anledning til å bli kjent med tre som materiale, de får en morsom og sosial hobby og en mestringsfølelse som inspirerer og motiverer til å bygge andre ting senere.

Thomas’ blogg Hjemmelagd gir inspirasjon både til foreldre og barn. Noen av lekene er avanserte og mer krevende å lage, mens flere er enkle og raske å sette sammen. Både jenter og gutter i ulike aldre vil finne ting her som passer dem.

Som vinner av Barnas Trepris får familien 10.000 kr, som selveste Asgeir Borgemoen vil overrekke. Han vil lage show til glede for ungene :)

Vi måtte spørre den glade vinneren om hvor denne interessen for tre kommer fra. Er han kanskje snekker?

– Nei, men jeg har alltid vært glad i å snekre og lage ting. Jeg tror jeg fikk det fra min far, som alltid var flink til å ta gutta sine med på byggeprosjekter. Jeg har fagbrev som murer, men la opp for mange år siden. Nå jobber jeg som reporter i P4, svarer Thomas.

Videre spurte vi om de leter frem byggebeskrivelser til de ulike tingene, eller om alt er fra eget hode?

– Alt er fra eget hode, og det er mange eksempler på at ting må endres og justeres underveis. Det hender vi lager en skisse i forkant, men det blir mest til at vi bare gyver løs. Nå holder vi på med en bilderamme som skal males i flere lag med krakelering, som er en spennende teknikk. Et langsiktig prosjekt hos oss er en utepeis, som akkurat nå er halvferdig, forteller vinneren.

Vi gratulerer og gleder oss til overrekkelsen!

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format