Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Kategorier

Annenhvert år arrangeres Bergen International Wood Festival, der arkitektstudenter, designere og kunstnere fra hele verden inviteres til å konkurrere om det flotteste byggverket/installasjonen av tre innenfor et gitt tema. Vårt signaturikon «Frøet» kom på 2.plass i konkurransen i 2008.

I år deltar 18 lag fra 14 land, og temaet er «Portalen«. Kunstverkene er i år plassert i Vågsbunnen der de skal stå under hele Bergen Nattjazz.

Vinneren kåres av juryen bestående av Ole Vanggaard, dansk professor, Ola Wedebrunn, svensk arkitekt og norske John Audun Hauge, skulptør. Vinnerlaget vil bli invitert til å representere BIWF under Design Week i Helsinki i september. Helsinki er World Design Capital 2012.

Vi i Bergene Holm AS er i overkant interessert i tre og ble så inspirerte at vi tok en uendelig mengde med bilder! Her deler vi et knippe med dere, hold musa over bildet for kommentarer og beskrivelser.

VINNER
Lag 10: LOG LADIES (Norge)
Projekt: PIXEL PINE PORTAL
Medlemmer: Ida Nilson, Elisia Kathleen Brask, Annhild Kjørsvik

Utdrag av juryens argumenter:

“This project is well planned and systematically constructed. The wood is used in dimension, and the dimensions within the structure are exact. Despite being a very systematic structure, the expression is soft. It takes in the surroundings beautifully and connects to the streets it is placed within. The structure is very strong and stable. Watching people walking naturally through the arcs, tells us it functions well.”

Vi gratulerer vinnerlaget og synes det er moro at det er norske jenter som skal representere konkurransen i Helsinki!

2. PLASS
Lag 15: HOLDERS (Tyskland)
Projekt: TROMBO(W)NE
Medlemmer: Lorenz Becker, Javier “Mukta” Gonzales, Hauke Schmidt, Frieda Bekker

Utdrag fra juryens argumenter:

“This structure is connected to its space in a natural way, even if it is a stranger in town. The organic form is built up from small pieces, seemingly fastened randomly, but together building a strong shape. This object literally connects to the nearby building, and forms an arc through which the traffic can pass by. Jointly, all the small pieces of the structure of, forms a convincing whole. We may also say that it reflects the Jazz nearby, both through its trumpet shape, and the musicality in the form.”

3. PLASS
Lag 13: ETB. FORSKJELL & SØNN (Norway)
Projekt: ALLPORTS PORTAL
Medlemmer: Vidar Laksfors, Are-Dag W. Eriksen, Frode Ljøkjell

Vi måtte teste den! Se video på vår kanal på YouTube.

Utdrag fra juryens argumenter:

“This strange object is a construction of well-planned parts, intricately connected and moveable. Even through the careful planning, there has been a great challenge to connect everything in a functional way. The structure also activates the audience and invites them to enter. The moveable parts interact beautifully. When we say it also is a bridge (over troubled water), you know who this is.”

I tillegg til disse flotte kunstverkene falt vi også for disse:

Lag 17: CAQU-WAKN (USA, Norway)
Prosjekt: TREE OF LIFE
Medlemmer: Ben Geboe, Jens Samuelsen, Jan Erik Rønning

Lag 6: SPRIKK (Germany, The Netherlands, USA)
Prosjekt: BERGEN SAFE HOUSE
Medlemmer: Max Rink, Simon de Jong, Rachel Griffin

Dette prosjektet mottok hederlig omtale av juryen:

«This strong structure is sharply defined oblect. Not only strong in construction, but also in expression. Systematically built from a square base, it grows straight and dissolves its strongness at the top. The burnt surface connects to some of Bergens history. It also reflects the shape of the churchtower behind it and stands beautifully in its space with the great three behind.»

En scene:

En portal med både ubehandlet og brent tre:

En flerkulturell portal:

– og mange mange fler… Besøk festivalens eget nettsted for flere bilder, eller reis og opplev den selv! Vi lover det er vel verdt turen.

 

Kategorier: Tre | Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format