Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Kenneth Horgen med familie åpnet hjemmet sitt på en sjeldent deilig vårdag, da vi tok turen til Bergen for å dele ut Uteromsprisen 2011.

«Dette er rett og slett ekstremt godt gjennomført», sier juryformann Tone Bente Bergene Holm. Også Jarle Dyngeland, daglig leder for Bygger’n Rådal som er Kennets byggevarehandel synes Kennets terrasse har blitt flott! Selv med vanlige, «kjedelige» materialer kan man skape noe spesielt, om man gjøre ting ting ordentlig. – Dette hever inntrykket, pongterer juryen, og kanskje til og med verdien på huset?

Terrassen har blitt stor og flott, men det skal faktisk ikke så mye til for å få et slikt resultat. Kennet har brukt tradisjonelle impregnerte terrassebord, lagt diagonalt. Dette skaper et annerledes og ikke minst gjennomtenkt uttrykk. Hvis man har fokus på hvordan bordene blir lagt, kan de bidra til å endre romfølelsen. En lang og smal passasje kan gjøres spennende, en stor flate kan forvandles fra «helikopterdekk» til et flott uterom med ulike soner.

Til rekkverkene valgte Kennet rett og slett konstruksjonsvirke. Dette kunne virket massivt, men ved å skråskjære blir inntrykket lettere og stiligere. Toppet med rustfritt beslag vil dette rekkverket tåle vestlandsværet!

– Less is more, er Kennets fasit. Tradisjonelle materialer brukt på en helhetlig og gjennomtenkt måte, med fokus på detaljer og avslutninger. – Enkelt og lekkert, avslutter er fornøyd jury og overrekker Uteromsprisen 2011kr 50.000.

Har du også brukt tre i uterommet eller skal du bruke sommeren til å bygge noe nytt? Søk Uteromsprisen for 2012! Søknadsfristen er 1. november.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format