Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Camilla og Finn Arne har bygget seg et flott hus på Brekkerød i Halden. Huset er bygget i Leca og pusset på utsiden med gjennomfarget hvit puss. Under vinduene har de kledd med liggende brunbeiset kledning. Denne kledningen gav inspirasjon til interiøret!

De har kledd tak og vegger med granpanel og alle lister og foringer er i furu. På gulvene ligger det parkett, med unntak av gang og våtrom som har fått fliser.

De panelte takene er gjennomgående i hele huset, i begge etasjer. Takene har fått to strøk med panellakk i fargen Ekstra hvit, som har en halv gang mer hvitt enn vanlig hvit panellakk. Dermed ser takene helt hvite ut, men trestrukturen synes fortsatt godt gjennom.

På veggene har familien brukt liggende glattpanel i gran. Panelbordene har blitt malt med 3 strøk panellakk. Fargene som har blitt brukt i interiøret er Sjel (varmgrå), Tanke (blågrå) og hvit. Disse harmonerer godt og passer fint til parketten.

(NB! Vær oppmerksom på at fargen på bildene ikke nødvendigvis gjenspeiler den faktiske fargen. Benytt alltid store fargeprøver ved valg av farge.)

Vinduer og lister har fått 3 strøk Eggehvit oljemaling. Dørene er hvite ferdigmalte tredører, som står i fin kontrast til de røffe veggene.

På kveldene lager lyset fra spottene i taket nydelig dekor på veggene.


I kjelleretasjen er det hvitmalt mur, i fin kontrast til de panelte veggene i kjellerstua. Her er listene malt med farget panellakk for å bryte opp alt det hvite. Valget av materialer og fargetoner gjør at kjellerstuen virker lys og luftig enda det kun er 3 små vinduer som slipper lyset inn.

Trappen ned til kjelleren har fått dekor med skogstema! Camilla har hentet inn en bjørk som har fått plass i hjørnet. I rammene har hun satt inn bilder av årringer og tegninger som ungene har laget av trær. Nydelig!

Også på gjestetoalettet har veggene fått fin panel.

Med den gjennomførte bruken av tre og få, men komplimentære farger har Finn Arne og Camilla skapt en lun og god atmosfære i hjemmet.  – Huset vårt har blitt godt å bo i, forteller Camilla fornøyd.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format