Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


John Petter og Karis hus i Hurdal er fra 1946, med en påbygningsdel fra 1973. Vi har tidligere skrevet om selve huset her på bloggen.

Da de kjøpte huset var det i hovedsak sjelen og potensialet de falt for, mens de forsøkte å overse all jobben som ventet…

Kjøkkenet ønsket de å bygge om slik at det ble både større og lysere.

Veggen mellom stua og kjøkkenet er revet. Det er lagt inn en H-bjelke og kjøkkenet er utvidet inn i spisestua.


I tillegg er det ene vinduet fjernet for å gi et mer funksjonelt kjøkken med utvidet benkeplass.

Veggene er kledd med furupanel, som ble grunnet før montering. Det er en plasskrevende jobb, men det lønner seg om du vil ha et jevnt resultat og unngå krympestriper senere.

Vel oppe på veggen fikk panelbordene til slutt to strøk med fargen Letthet, en hvitfarge som går igjen gjennom hele huset. Her har paret variert ved å benytte ulik glansgrad på malingen i takene ut fra rommenes størrelsen og ulike lysforhold slik at hvert enkelt rom får mest mulig lys. Smart!


I hele det gamle huset lå det slitte furugulv. Alle gulvene ble åpnet og 150 trillebårlass med sagflis ble erstattet med isolasjon. Noen av gulvene kunne beholdes, mens det blant annet på kjøkkenet ble langt nytt. Her ble furubordene vokset slik at det beholder sin naturlige karakter, men blir enkelt å holde rent.

Etter at kjøkkenet var ferdig montert kom til slutt lister på plass. Disse ble kjøpt ferdigmalte! Ikke bare sparte de mye tid, men resultatet ble flott også.

Kjøkkenet til Kari og John Petter har blitt både funksjonelt og stilig. De har fått plass til mange skuffer og skap og godt med benkeplass. Kjøkkenet har blitt mye lysere.

Resten av huset har også blitt pusset opp, les mer om den store jobben og det flotte resultatet på bloggen deres.

 

2 kommentarer til “Lyst og deilig kjøkken”

Åååå, så mye koseligere det var før!

Det er godt at vi er forskjellige og liker ulike uttrykk, ellers hadde det blitt kjedelig synes vi:) Ha en fin dag, Kari:)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format