Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


På denne vakre gården bor Christian, Linn og barna. Liebråten gård på Tranby i Lier har vært Christians slekstgård i mange år, barna hans er 6. generasjon på gården. I mange år har gården drevet Bo- og omsorgshjem for psykiatri, noe paret har videreført.

Det ligger to hus på gården. Det opprinnelige hovedhuset i sveitserstil ble renovert på 70-tallet og desverre ble mye av den opprinnelige sveitserstilen ødelagt.  Det andre huset, som paret har totalrenovert, er fra 1951. Med flotte detaljer hentet fra sveitserstilen fremstår dette bygget nå som det nye hovedhuset.


I dette bygget har det på det meste bodd 15 psykiatriske pasienter de siste 50 årene, noe huset bar preg av. Det var generelt nedslitt, hadde behov for nytt elektrisk opplegg og bedre oppvarming. Den gamle oljefyringen med radiatorer var verken økonomisk eller spesielt miljøvennlig.

Da de begynte å rive oppdaget de at gulvene var isolert med blåleire! Denne måtte skiftes ut og hele bygget ble strippet ned til bjelkelaget.

Christian og Linn har gjort det aller meste selv. Dette har vært både tid- og ressurskrevende, ved siden av studier, bryllup og 2 barnefødsler. De møtte på mang en utfrodring, spesielt siden rette vinkler er mangelvare i gamle hus…

Eksteriør og interiør kler hverandre svært godt i dette hjemmet. Historiske detaljer i kombinasjon med praktisk hverdagsfunksjon gir huset en sjarmerende stil og sjel. Vi vil vise dere interiøret i et senere blogginnlegg!

Huset til Linn og Christian mangler visse konstruksjonsmessige krav for å kunne kalles et «ekte» sveitserhus. Så langt det lot seg gjøre har de med smakfull bruk av blonder, stående kledning, glassveranda, vinduer og en spesialtegnet dobbelfløyet inngangsdør klart å skape et landlig, nostalgisk og innbydende gårdshus med tydelig sveitserpreg.

Andre hus i samme stil kan du lese om her.

Paret er med rette veldig stolte av prestasjonen! Ikke bare var de finalister i Bergene Holm Inspirasjonspris 2011, de var også finalister i Bolig Pluss/TV2s kåring av Norges Vakreste hjem og gjester i tv-serien Herlige Hjem.

Linn har sin egen blogg der hun skriver om det herlige livet på landet med mann og barn, 30 høner, gårdskatten Hans, to beboerne i Bo-& Omsorgshjemmet og en hjelpsom svigerfar.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format