Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Ny grillbu/vinterhave
I 20 år hadde huset til Ingunn en flott balkongdør ut mot en deilig, usjenert hage, men ingen trapp ned! Lite praktisk. Selv er hun allergisk mot gress, men mann og barn er gjerne ute og behovet for en trapp og kanskje en liten platting vokste frem.

Hus og stor usjenert hage Hobbysnekker Ingunn drømte om en enkel grillbu på en platting, kanskje bygget som en forlengelse av hustaket?

Det ble tegnet skisser og ideene flommet; Kanskje grillbua burde bygges slik at det kan settes inn en foldedør senere? Kanskje plattingen bør bli en terrasse,  som forsterkes i tilfelle det kommer et boblebad senere?

Etterhvert som ideene og skissene tok form så Ingunn fort at en enkel forlengelse av taket ikke ville bli fint likevel. Det måtte bygges et eget tilbygg som videreførte husets stil med det samme liggende kledningen. Dermed ble det avgjort at det måtte bygges en terrasse. Den skulle få trapp i front ned i hagen og rampe ned langs kortveggen på utbygget til baksiden av huset.

Støper fundamentSå kom neste idé; – Hva om vi isolerer grillbua? Vips var grillbua blitt en vinterhage! Og nå begynte snøballen virkelig å rulle…

Tilbygg skal skjøtes til huset

Vinterhagen tar formBoblebad ble bestilt, og siden de ikke var ferdige med terrassen kunne de støpe fundament til karet og senke boblebadet ned i terrassen.

Etter å ha brukt vinterhagen en stund syntes Ingunn det ville være praktisk med dør fra kjøkkenet til vinterhagen. Dør kom på plass, de isolerte vinterhagen og satte inn en peis.Veggene ble kledd med hvitlasert panel og enkel hvitmalt belistning.

Dør fra kjøkkenet til vinterhagenKoselig med peisVips var vinterhagen oppgradert til bibliotek!

Bokhyller og spotterDen store foldedøren fra de første skissene kom også på plass. Med lik høyde på gulvet i biblioteket og ute på terrassen, er det god plass til å åpne dørene og dekke langbord!

Praktiske foldedørerAvhengig av vær, temperatur og behov har familien nå en lun og koselig stue, en stor og deilig terrasse med overbygg og 38 forlokkende grader i boblebadet hele året. Snakk om utvikling!

Boblebad til helårs bruk

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format