Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Denne vakre Hagestuen til Tone og Kjell Storøygaard har mange unike og inspirerende kvaliteter – ikke minst er deres filosofi med å bruke tid, jobbe langsomt og legge krefter i detaljene er noe vi alle kan la oss inspirere av i våre hektiske liv og stressende hverdager.
Tone  og Kjell har hele veien vært bevisste på at hagestuen skulle være et overskuddsprosjekt både økonomisk og praktisk.
Denne evnen til å «ta tiden til hjelp» var en viktig faktor for at juryen lot seg begeistre stor for dette prosjektet og sendte Tone og Kjell videre til finalen i Uteromsprisen 2014.  Hovedbilde_StrorøygårdHagestuen tok utgangspunkt i noen gamle, høye vinduer de hadde. Tegningene tilpasset Kjell og Tone til terrenget og de andre byggene på området. På en slik tomt må man virkelig følge terrengets premisser, for her er det bratt!
De gamle bygningene i området er smale og høye, og det var viktig for familien Storøygaard at deres hagestue tilpasset seg omgivelsene. Huset deres er en gammel tømre fra 1880-tallet som Kjell tidligere hadde restaurert og satt opp et tilbygg med enkel stavkledning. Dette ville han gjenta på Hagestuen.

Drømmen_1000 Støp_1000Familien var lenge usikre på hvodan de skulle dele inn rommene. Hvor var det best å sitte? Hvor skulle hemstrappa plasseres? Og hvor skulle de flotte materialene de hadde spart til dette prosjektet benyttes og best komme til sin rett?
Kjell jobber til daglig i industrien men elsker å jobbe med tre. Det er dette mesterstykket av en treskjært stolpe bevis på!Treskjæring_1000 Hems_1000Stolpen fikk sin endelige plassering mellom hemstrappa og teglsteinsmuren.
Fargespillet i mursteinene og de røde vinduene har vært avgjørende for fargevalget i Hagestua. De pudderosa, kalkspettede gamle mursteinene (fra den gamle pipa i huset) fungerer veldig godt med fargene de har valgt på det malte panelet og listverket. Takhøyden gjør at hagestuen føles luftig og romslig, og den smarte hemstrappen kan flyttes etter behov.
Samarbeid_1000 Snekring_1000Arbeidet med hagestuen til familien Storøygaard har vært et langsomt overskuddsprosjekt som er bygget uten tidsfrist og stress for å bli ferdig. Hver detalj er nøye vurdert og ingenting overlatt til tilfeldighetene.Dør_1000 Tommelopp_1000Stoler_1000Disk_1000Gjenbruk av en gammel bodbenk fra Tones bestefar er med rester fra mursteinen i pipa blitt forvandlet til en praktisk arbeidsbenk med kasse til såjord.

Vinter_1000Nå kan endelig Tone og Kjell Storøygaard senke skuldrene og nyte resultatet. Den lange prosessen og samarbeidet med hagestuen har gjort at «fristedet» øverst i den bratte hagen oppleves ekstra verdifult. Sammen har de skapt noe som de, familie og venner kan ha glede av i mange år.
Vi synes hagestuen har litt Anne Knutsdotter; «Uren, luren, himmelturen» over seg. Kanskje det har noe med at søknaden fra Tone het «Drømmen om en hagestue»? Uansett er hagestuen virkelig nå.

Synes du hagestuen i Dalen bør vinne Uteromsprisen?
Fra 7.-14. April kan du stemme på norges største hageblogg Moseplassen.
Fagjuryryen skal også kunne påvirke og sikre at deres fagområder blir ivaretatt. De har fått 100 poeng hver.
Stemmene blir talt opp og summert med juryens stemmer den 15.april.

Vinneren presenteres på Hagemessen den 17.04. Vi skal selvfølgelig også dele det her på bloggen så raskt vi klarer!

4 kommentarer til “Finalist nr.4: Gjennomarbeidet og detaljrik hagestue”

[…] Finalist nr.4: Gjennomarbeidet og detaljrik hagestue Store gamle vinduer dannet utgangspunkt for denne hagestuen som er tilpasset terreng og ekisterende bygg. Se flere bilder og les om hvordan hagestuen ble til […]

Helt unik !!!!!!:)

Det skal være sikkert:) /Hege

[…] andreplass kom paviljongen til Henning Kulterud, og på tredjeplass kom hagestuen til Tone og Kjell Storøygaard. Hagestuen vant forøvrig prisen for beste […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format