Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


PerlepinnerHar du skuffer og skap fulle av sjarmerende «kunst» og gjenstander barn eller barnebarn har laget?
Ellen Merete og familien som vant Barnas Trepris er en en svært produktiv og kreativ gjeng, og alle perlebrettene de i laget i vinter setter nå ekstra farge til eventyrstien barna i huset har laget av restematerialer og terrassebordEllen og jenteneIa (7 år) er sjefen i lekehuset (vinner av Barnas Trepris 2014) og det er hun og lillebroren som har laget eventyrstien. Mor, Ellen Merete har kun hjulpet dem med saging. På begge sider av gangveien i impregnert treverk plantet datteren Ia og venninnene blomster da vi besøkte dem til utdelingen av Barnas Trepris tidligere i sommer.IaIa lot seg imponere av røttene til Stemorsblomstene!Veien til hyttaFor å få en ganske jevn gangsti og sikre at vannet renner bort er det lurt å fylle på med grus som de impregnerte bordene legges oppå. Alle impregnerte produkter fra Bergene Holm AS er klasse AB og beregnet for bruk over bakken. Kl AB er altså ikke egnet til bruk i jord. Trykkimpregnert trevirke er beskyttet mot råte- og insektangrep og har betydelig lengre levetid enn uimpregnert trevirke. Det er som regel Kl AB du finner lagerført i byggevarehandelen.

Kun i forkant og enkelte steder der gangveien går over en rot har de benyttet noen skruer for å lage trinn slik at man holder riktig nivå.

InngangspartiDet fine skiltet i barnehøyde har Ellen Merete laget av en lekt og to planker som hun har saget en spiss i den ene enden på og malt i samme farge som lekehytta. Blomsterpottene i plast er rimelige søppelbøtter fra Ikea som Ellen Merete har borret noen hull i bunnen av.

FargerikeFør Ellen Merete fylte på med jord og bark på sidene la hun duk under og opp langs siden av treverket.

Selv når stemorsblomstene har mistet de fargerike blomstene sine og kun har sine grønne blader igjen, vil et bed med «perlepinner» stå i full blomst. Pinnene her er grillspyd i tre som er festet med limpistol og tape.

Vil du ha flere tips til hva du kan bruke Hamaperler til kan du ta en titt på inspirasjonstips fra Panduro eller besøke hjemmesiden til Hama. Lager du noe der du kombinerer de med treverk håper vi at du søker vår Inspirasjonspris!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format