Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


DroneDen fjerde finalisten i Eksteriørprisen har også vært med oss tidligere i år, da som finalist til Uteromsprisen. Uterom og eksteriør henger ofte tett sammen og påvirkes av hverandre, selv om fagjuryen gjør sitt ytterste for å vurdere dette separat.


Finalist: Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan

For 3 år siden kjøpte Ann-Lisbeth og Thor et lite rødt hus fra ca 1905, som i løpet av årene var blitt sporadisk oppusset. Alt var skjevt, og ingenting hadde blitt gjort av fagfolk, så det meste var på halv tolv.Foer

Bildet over viser huset og eiendommen før de begynte transformasjonen.
I starten bodde de i huset som det var, mens de startet en omfattende søknadsprosess for å få bygget garasje og bygge ut og totalrenovere selve huset.  
Thor gikk rett i arbeidsklærne etter jobb, og han har jobbet til han sovnet hver kveld. Alle helger og all ferie er også brukt for å skape det hjemmet og eiendommen de ønsket seg. Reisverk TakDet har gått slag i slag; I oktober 2015 startet Thor å bygge den doble garasjen. I mai 2016 begynte de på tilbygget, og alt utvendig. I slutten av september flyttet de ut av huset for å starte innvendig. Absolutt alle rom er totaloppusset og flyttet på. I mai 2017 kunne de endelig flytte inn igjen. Utenom elektriker og rørleggerjobben har Thor gjort alt selv på kvelder, i helger og ferier.
VindtettingGamledelen av huset har beholdt sveitserstilen fra 1905, mens tilbygget er funkisstil.
ModerneGamledelen av huset fremstår i sveitserstil fra 1905 både utvendig og innvendig. Tilbygget er funkisstil, som de har jobbet hardt for å få til en fin overgang mellom det nye og det gamle. Funkisdelen er dempet, slik at den glir fint opp mot sveitserstilen, og i tillegg skjules den av beplantning når en ser tomten fra veien. Ved å bygge terrasser både taket av den nye funkisdelen (som bindes sammen med hovedhuset) har de nå utsikt til sjøen. Kledningen er av typen dobbelfals ny, montert stående.gangvei_1000
De møtte på mange bygningsmessige utfordringer underveis. Det var råte i etasjeskillere og tak, og setningsskader som måtte rettes opp. RiveHuset er tilleggsisolert er til TEK10-standard og alle vinduer og dører er byttet ut. I gamledelen byttet de ut husmorsvinduene som var satt inn av tidligere eier, tilbake til datidens krysspostvinduer.GammelDe har også lagt mye tid viktige detaljer som rekkverk, utskjæringer rundt vinduer, på balkong og terrasse. topprekke_1000 Rekkverk_1000 Liten Terrasse_1000

Juryens kommentarer:

  • Den opprinnelige og slitne eneboligen har fått en real «make-over» og fremstår nå i helt ny (gammel) drakt.
  • Garasje oppført i samme stil som skaper et fint og lunt gårdsrom.
  • Tilbygg i moderne stil gir trengt husstørrelse, takterrasse og skjermet uteområde.
  • Det er krevende å lage fine og helhetlige tilbygg til tradisjonshus som enten kan bygges i tilnærmet lik stil som hovedhus eller bryte helt både i stil, form og farge. Her har huseier valgt en moderne form, men beholdt samme type kledning og farge. Juryen er noe delt her, men totalt sett er huseiers løsning både smart, praktisk og glir godt inn i eiendommen for øvrig.
  • Spennende uterom som binder hus, garasje, tilbygg og eksteriøret sammen.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format