Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


I Forsand i Ryfylket har Rune ei hytte fra 1958. Hytta ble originalt bygget av hans foreldre og nærmeste nabohytte er bygget av besteforeldrene. Rune og familien har tilbrakt mye tid i området og hytta betyr mye både for ham og barna. Hytta ligger i ett område med mye fint turterreng, og bare 15 km fra Prekestolen i Lysefjorden. Hytta har blitt bygget ut i flere omganger. Før siste store utbygging var hytta på 45 kvm og inneholdt gang, vaskerom, stue, kjøkken og to små soverom.

Baksiden av opprinnelig hytte

Påsken 2008 begynte det seneste store løftet. Hytta ligger kun 20 meter fra Espedalselven, som er vernet. Det har derfor vært en lang prosess å få tillatelse til å bygge på hytta. Løsningen ble å bygge påbygget i vinkel parallelt med elven slik at hytta ikke kom nærmere elven.

Hytta sett fra luften

Rune jobber som tømrer hos Byggmester Sagen AS, hvor han har jobbet i over 30år.

«Her jobber jeg for det meste med næringsbygg og butikker, slik at tømring i fritiden faktisk da er kjekt!», forteller Rune.

Nytt møter gammelt

Etter påbygging er hytta nå 83 kvm med to hemser, en på den gamle delen og en på den nye delen. Begge disse er romslige og har takhøyde opp til 189 cm.

Bygger gangbro

I den gamle delen av hytta er det nå stue, kjøkken og bad. Den nye delen som er nesten 12 m lang består av gang, vaskerom og tre soverom. Hemsen har en liten loftsstue og et soverom. Trappen opp er kledd med panel og det ligger Oppdal skifer i trinnene.

Trapp kledd med panel

Mellom hemsen i gammel og ny del er det en gangbro som går på skrå mellom byggene. Denne er kledd i eik og glass.

Idéen til gangbroen kom litt etter hvert i byggeprosessen. Rune hadde lite lyst på to trapper fra første etasje, men hadde to hemser. Han valgte heller å ha en trapp og en gangbro som knytter de to hemsene sammen, noe som tar mindre plass og ser mer spennende ut.

Gangbroen er laget av 90×90 laminerte søyler (dragere), mellom disse har han festet 48×48 lekter med ett lag gulvspon. Med heltre parkett på toppen og malt panel under.

Rekkverket er av laminert glass om er festet med fugemasse i en heltre eikestokk på 40×40, som er utfrest med ett spor til glasset. Til nå har den fungert perfekt.

Alle har kommentert at det er en spennende løsning som de ikke har sett før!

Gangbro over stue

Hems i ny del av hytta

Påsken 2010, etter 2 års arbeid sto den nye hytta ferdig.

«Jeg er mest fornøyd med hyttens mange vinkler. Dette gjør hytten spennende og gir mange lune uteplasser. Jeg liker også godt steinveggen på gangen, siden denne vises godt både inne og når vi sitter ute. Denne veggen gir en følelse av å være ute i naturen!»

Gangen

Dette har blitt brukt:

Alle tak er panelt med 14×145 mm Skygge skrå. Denne er ferdigmalt i eggehvit S-0502y fra fabrikk.

Veggene er panel med Glattpanel i dimensjonene 14×145 og 14×175 mm. Disse er også ferdigbehandlet industrielt, med to strøk Tjærebrun beis og ett strøk lakk.

Alle taklister er hvitmalte hulkillister. Til dør og vindu er det brukt 15×70 mm glattkant.

Gardroben i gangen er laget av en gammel skipsdør med en hattehylle i en skråskåret skiferplate, som holdes oppe av garderobeskapet og en knekket grein fra et tre i hagen.

Kjøkken og stue

Juryens argumenter

Denne hytta ble valgt som en av 3 finalister til Interiørprisen 2010 fordi:

Juryen likte godt at hytteeier har funnet kreative / utradisjonelle løsninger for at tilbygget skulle innfri kravet om avstand fra elven. Tilbygget har gitt utfordrende vinkler innenvendig som hytteeier har utnyttet godt til gangbru etc. Fine kontraster i materialvalget gir hytta et spennende og innbydende preg. Hytteeier har valgt å bruke panel og listverk uten profiler, dette er med på å gi hytta et moderne, men tidløst preg.

Komplett bildegalleri finner dere på vår Facebook-side.

De andre kandidatene finner du her:

Finalist 1 Berge gård

Finalist 2 Tidløs sveitser

Avgi din stemme på den kandidaten du synes fortjener på vinne Interiørprisen 2010 og 50.000 kr hos Norske Interiørblogger (NIB) i perioden 12.-19. mars 2011.

3 kommentarer til “Finalist 3 Interiør Hytte med gangbro”

Dette er en klar vinner for Interiørprisen :-)

Jeg har vært på denne hytta i mange år og det er fantastisk å se hvordan hver vinkel har blitt utnyttet i hovedhytte. Den spennende løsningen med tilbygget har gjort hytta til et inspirerende drømmeslott!
Samtidig som flere av detaljene fra den gamle hytta er beholdt i interiøret.
En fantastisk løsning – og jeg vet at arbeidet er veldig fint utført for han er en virkelig dyktig tømrer!

ASW

En fantestikk fin hytte med preg. Har lagt ned mye arbeid i hytten.

Wirklich ein genialer Post. Ich werde blogg.bergeneholm.no mehr lesen :)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format