Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Fagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris har jobbet seg gjennom alle søknadene til Inspirasjonsprisen 2011 og har vurdert hvert prosjekt med bakgrunn i de gjeldende kriteriene. For Eksteriørprisen ser juryen etter gjennomført, nyskapende eller kreativ bruk av tre i alle typer private bygg, hus og hytter. Tilbygg eller ombygging av hus eller hytte godt tilpasset eksisterende bygg faller også inn under denne kategorien.

For 2011 falt juryens valg til slutt på hytta til Tone og Niels-Harald Ursin-Holm på Sørlandet. Les mer og se detaljene her på bloggen og bildegalleri under ‘Bilder’ på vår Facebookside.

Dette var juryens arkitekt Ingar Vedeld sin soleklare favoritt. Dog måtte han argumentere godt siden juryens øvrige medlemmer hadde ulike favoritter. Det ble kjempet for Madsens hus, som «gir assosiasjoner mot tidligere tiders byggeri, uten å drive noen form for stilkopi». Huset har et litt formelt preg, men pulttaket, de små sprangene/avtrappingene er enkle virkemidler som bryter opp noe av strengheten i fasaden og gir et mer uformelt preg.  Flere i juryen var også svake for sveitserhuset til Skoglund. Det ble argumentert at «Skoglunds villa er et usedvanlig fint utført gjenskaping av sveitserhus. Spesielt ble det kommentert at selve sammenbindingen av garasje og hovedhus gir gårdsplassen og adkomsten et ekstra løft».

Til slutt ble det enighet i juryen om at hytta til Ursin-Holm er en verdig og spennende vinner av Eksteriørprisen 2011 og 100.000 kr.

En virkelig traurig minimumshytte er revitalisert på en imponerende måte med svært enkle virkemidler. Planen med det skjermede uterommet bygger også ned målestokken, og kamuflerer at hytta er doblet i areal. Det er bruken av trevirke, ytterhud satt inn med jernvitrol, kombinert med knappe, enkle detaljer, samt et uteareal i tre som binder det hele sammen mot det flotte furutreet og svabergene rundt. En utrolig transformasjon både arkitektonisk og bruksmessig!

Vi gratulerer og gleder oss til å ta turen til Flekkerøy i mai!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format