Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Gro og Øyvind bor i Kvelde i Vestfold, men har ei hytte med nydelig utsikt over Seljordsvannet i Telemark.

Hytta på 40 kvm ble bygget i 1970. Den har 2 soverom, kombinert stue/kjøkken og en liten innebod. Den er veldig koselig, men det blir trangt om plassen, spesielt til lagring av redskap! Planen var først å bygge en liten redskapsbod, men de endte opp med et frittstående anneks på 15 kvm isteden.

Annekset er arkitekttegnet av Øyvinds onkel og alt snekkerarbeidet ble utført av Øyvinds pappa, som er pensjonert snekker.

Øyvind fungerte som håndtlanger og «sherpa» gjennom byggeprosessen. Hytta ligger plassert midt i skogen, 175 meter fra parkeringsplass/vei. Siden den eneste veien opp er en bratt skogssti har både lår og rygg fått kjørt seg under byggingen!

Det første de måtte gjøre var å grave ut og støpe fundament.

Deretter kom reisverket opp og annekset begynte å ta form.

Gjennom planleggings og byggefasene har det vært full fokus på at anneks skulle stå i stil med sine omgivelser og den eksisterende hytta. Taket har derfor fått shingel slik hytta har, og veggene er kledd med stående Tømmermannskledning (rektangulær kledning).

Øyvind valgte å beise underliggerne før overliggerne ble montert. Dette er smart av flere årsaker; Omlegget, dvs den delen av underliggeren som blir dekket av overliggeren, blir godt beskyttet mot fukt. I tillegg slipper de skjemmende krympestriper når kledningsbordene beveger seg.

Anneksets 15 kvm er utnyttet maksimalt. Den har fått redskapsbod, soverom, toalettrom med forbrenningstoalett og oppholdsrom! Den har blitt isolert i både vegger og gulv. Taket og veggene er kledd med panelprofilen Skygge skrå i furu.

Gro og Øyvind er veldig fornøyde med det nye annekset og det er bare å ta av seg hatten for den dyktige snekkeren! Annekset og hytta passer svært godt sammen og plassen i skråningen er utnyttet godt uten at det har gått på bekostning av verken fremkommelighet eller utsikt.

Annekset er malt i de samme fargene som hytta; Rørosrøde kledningsbord på veggene, mens vindskibordene og døra i Mosegrønn.

1 kommentar til “Praktisk anneks på hytta”

Vi tar av oss hatten for snekkern :) Han er en mann med masse ideer, iver og en sans for detaljer og nøyaktighet som overgår all forventning. Eierne er strålende fornøyde og stolte av resultatet!!!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format