Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Rune og Eli, som bor på Eik i Tønsberg var blant finalistene til Eksteriørprisen i 2012 med et hus som har fått et helt nytt uttrykk etter at de skiftet kledning og farge.

FørHuset deres er fra slutten av 80-tallet. Det er arkitekttegnet, men senere modifisert av Rune, som er byggmester. Kledningen på huset var satt inn med linoje, men paret syntes det ble vanskelig å holde fasaden fin siden fargen falmet og ble stygg av mye svertesopp.

FørDe siste årene har Eli og Rune bygget ut kjøkkenet, bygget garasje med bod tett opp til huset og skiftet ut kledningen vegg for vegg på hele huset. Samtidig har de revet og bygget opp igjen balkongen og fått seg ny veranda.

Ny fasadePå huset er det brukt 22 mm låvekledning i fire ulike bredder. Disse er tilfeldig satt sammen for et uttrykk med stor variasjon.

Garasjen og tilbygget på kjøkkenet er kledd med 19 x 73 mm kledningsbord splittet i to. Garasjedører og kjellerdør er kledd med lekter i dimensjonen 11 x 36 mm.

GarasjenBalkong og rekkverket rundt verandaen er bygget av impregnerte lekter i 23 x 38 mm.

VerandaRune og Eli ønsket en mørk farge på huset. Eli er spesielt glad i rødt og ville ha med noen kontrastelementer.

Huset er beiset mørk brun-grått i fargen Bever. De knallrøde kontrastene er inspirert av Christian Louboutin-sko med røde detaljer.

For ytterligere variasjon er påbygg på kjøkkenet og garasjen beiset svart.

Hus og verandaParet er godt fornøyd med helheten de har skapt. Huset, garasjen og uterommet henger perfekt sammen. De valgte bevisst få elementer og farger, men ved å variere dimensjoner og kombinasjoner har de fått et spennende uttrykk uten for mange elementer som konkurrerer om oppmerksomheten.

I tillegg er huset like vakkert om natten; Som prikken over i-en danner en rekke små ledlys en stjernehimmel over inngangspartiet!

Opplyst inngangsparti

Vil du se flere bilder av huset? Byavisa Tønsberg skrev en flott artikkel i forbindelse med finaleplassen.

Har du også bygget om huset, eller bygget nytt? Søk Eksteriørprisen!
Søknadsfristen er 1. november.

4 kommentarer til “Nytt uttrykk med kreativ bruk av tre”

Hei,

veldig fine fargekombinasjoner. Hvilke farge-nr er det dere har brukt? Hvilken type beis? Jotun?

mvh
Nina

Hei Nina! Huset er beiset med fargen Bever. /Line

Er det benyttet dekkbeis eller transparent beis?

Hvilken farge er det på de mørke vinduene? Passer veldig godt til kledningsfargen

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format