Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Panel lar seg godt kombinere med de aller fleste materialer, og i dag tenkte vi å vise dere noen fine eksempler. Akkurat som på soverommet til Ståle Waasjø & Inger Sofie Vogsland har vi lekt oss med våre ulike effektpaneler, tapet og listverk og tipsene deler vi selvfølgelig her på Byggebloggen.
Hvit_rHvit faspanel er en av våre bestselgere og den passer til alle typer hus og interiør. Ved å kombinere faspanel med en stormønstret tapet med skimmer vil rommet få et mer eksklusivt preg og uttrykk, mens man vil få en ganske annen stemning ved å velge den søte småblomstrede tapeten på en fondvegg eller i tilslutning til panelet hvis du for eksempel ønsker brystpanel.
Dusty Silver og tapet_rDusty Silver passer spesielt godt til glass, betong, stål og hvit- og gråtoner. Siden alle disse er kalde farger, synes vi også den kler tapet i blånyanser. Ettersom treverk alltid vil ha noe varme i seg er Dusty Silver en tøff kontrast til den varme fargeskalaen også. Da vil disse hente opp mer av varmen som ligger bak den Setergrå beisen og sølvskimmeret. Vi har et eksempel der den er kombinert med Dusty Copper på Interiørbloggen vår.

Hvit og tapet_rVi synes at rom med både panel og tapet skaper god atmosfære og et egenartet interiør, samtidig som listverket fungerer som bindende elementer i helheten. Et godt tips er å la fotlist matche gulvet, karm- og taklister bør følge veggen. Flere tips om listverk finner du her.
Dusty Cotton og tapetVåre strukturbørstede effektpaneler fremheves best ved at belysningen er gjennomtenkt. Lys kan gi en varm, koselig og dempet stemning eller man kan velge skinnende hvitt og indistruelt.Her har vi valgt å la en glattkant bryte mellom en gammel panel der malingen er skrapt av og vår perlemorpanel Luxury Cotton. Mangfold hever ofte  inntrykket og gir et spennende og koselig interiør.
Gammel og ny_med list_rHar man øye for detaljer er overganger og avslutninger et fag i seg selv. Her har snekkeren tatt seg tid til å gjære fotlisten helt perfekt forbi glattkanten og fotlisten fra Lona-serien følger rommet videre.

Retro med listverk og LC_rHer er det lagt en overgangslist fra en orginal retrotapet til panelet Luxury Cotton som bygger ca 14 mm ut. Tøff kontrast i materialene og en proff og ryddig overgang synes vi.
Avslutning_rPanelprofilen Møllerstue er en kjent og kjær profil for mange. Den tydelige profilen er elegant og klassisk, og som alle profilerte montert liggende, kan innvendige hjørner være en utfordring. Gjør man som snekkeren her har gjort, vil man få et perfekt resultat. Monter et innvendig hjørne ved å splitte et panelbord på langs, montere disse først og sett så opp panelet inntil «hjørneelementet». Har du godt verktøy vil 45 graders vinkel på de splittede bordene som så limes sammen bli prima, men også en rettvinklet overlapp vil fungere fint. Da vil ikke profilene «kollidere» i hjørnet og du avslutter som en proff.  Her kan du lære mer om å montere panel.

Lykke til:)
Har dere spørsmål så send oss en kommentar, gjerne på Facebook eller Instagram.

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format