Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Stue_1000For Lise Mari Jacobsen og familien hennes er kjøkkenet husets hjerte. Der bruker de masse tid sammen. Både på å bake, lage gode mat, og på aktiviteter rundt bordet med barna. Det spesialbygde kjøkkenet (av kjøkkenskrog og faspanel) har sjel og personlighet, og det er ikke rart at familien trives med sitt unike kjøkken!

Overskap_1000Familien Jacobsen hadde lenge drømt om det landlige livet i et gammelt hus. De elsker gamle møbler og gjenbruk, og interiørinteressen er stor! Det handler heller ikke kun om interiør for Lise Mari og familien. Det handler om hele den «gammeldagse» livsstilen. At  man lager mat fra bunnen av, roer ned i hverdagen og tar seg tid til hverandre.
Kjøkkenet er malt i en lysblå farge, som de ofte brukte før i tiden. Det sies at den ble brukt for å holde fluene borte.

I 2012 fant familien endelig drømmehuset i Fredrikstad. Huset,  fra 1890, er pusset opp tidsriktig.  Lise Mari leste bøker og fikk mye hjelp fra fagfolk til å velge riktige lister  og panel som passet til tidsepoken.
Det har vært en enorm renoveringsjobb. Det som kun var et råloft i 2. etasje er i dag blitt 3 fine soverom, loftstue og toalett.
Råloft_1000Panel_1000Soverom_1000På soverommet  har Lise Mari og mannen beholdt skråtaket og bygget garderoberom av panel på hver side av rommet.
Også det sjarmerende badet er kledd i hvitmalt faspanel.
Bad_1000Juryen hadde stor sans for det personlige og gjennomførte hjemmet til i Fredrikstad.
-Det er som å reise tilbake i tiden, uttrykte Frank Ivar Andersen i Byggmesterforbundet. -Er det virkelig unge mennesker som pusser opp slik?
Dagny responderte umiddelbart: – Ja, er det ikke flott! Men, selv om lyseblått holder fluene borte, er veps veldig glad i lyseblått, avsluttet fargeeksperten i juryen.
Det er uten tvil en enorm arbeidsinnsats som er lagt ned i hjemmet til familien i Fredrikstad.
Før_1000Ovn_1000

Vil du bli bedre kjent med Lise Mari kan du besøke bloggen hennes: www.hverdagslykkelise.blogspot.no eller følge henne på Instagram.

Kjøkken_1000Liker du (som vepsen) kjøkkenet og resten av interiøret til Lise Mari og familien i Fredrikstad, og vil gi din stemme til det stemningsfulle og nostalgiske?

Vi vil at alle skal kunne være med på å bestemme hvem som vinner Interiørprisen 2014.
Fra tirsdag kveld kan du gi din stemme på Norske Interiørblogger. Stemmegivningen avsluttes den 03.03. klokken 3.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format