Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Dør på gløttAnita Svendsen og samboeren ønsket å ta med seg naturen inn i huset. Ved å bruke materialer som tre og stein har de lyktes godt, og ikke minst fått et delikat og lun stemning i sin flotte bolig. De har lagt ned mye arbeid i totalrenoveringen av sitt hus langt inne i Vestfolds skoger, og de ble valgt ut som en av semifinalistene til Interiørprisen 2014.
TegningParet ønsket å gjøre om tre soverom til et masterbedroom med eget bad og walk in closet. Etter mye planlegging og tegning var paret i mål med planløsningen og klare til å sette i gang .
UnderveisAnita var fast bestemt på å ha panel på badet.
Mange snekkere er ikke klar over at treverk er et av de beste materialene man kan velge i rom med høy fuktighet. Anita måtte ha mange diskusjoner for å overbevise håndtverkere, som mente de ikke kunne ha treverk på badet. Anita demonstrerte hvordan dette burde gjøres, og fikk gjennomført drømmen om panel på baderommet.
I forrige uke publiserte Bergens Tidene en artikkel som nettopp dreier seg om at trepanel på badet både kan heve temperaturen, spare energi og gi bedre inneklima. Varmen fra vanndampen absorberes nemlig i trepanelene, og hever temperaturen i rommet.

Norsk Treteknisk Institutt har gjort målinger bad med tre på halve veggflaten og i himlingen. Varmen fra dampen fra dusjen absorberes i trepanelene, og hever temperaturen i rommet med over to grader.
Med trepaneler blir det ikke så mye fuktighet i rommet, og du må dusje svært lenge for at det skal dugge på speilet.

Her kan du kan lese hele artikkelen fra Bergens Tidene: Glem varmekabler. Velg heller trepanel på badet.

Dobbelvask_1000Setergrå panelet fra kolleksjonen TRE bukkene Bruse er benyttet på både bad og soverom.
Bad_1000Huseierne er veldig fornøyd med hvordan kombinasjonen av tre, flis og store profilerte lister gav en koselig luksusfølelse. Lun og herlig hverdagsmagi!
Seng_1000Panel er benyttet i flere av rommene og fargepaletten er hold i de naturlige fargene Anita ønsket hele veien.
GangMed skiferflister og gråmalt panel gir entreen en varm og stilfull velkomst. De fleste andre rommene i huset er hvite og delikate.
Hvitt rom
PeisDe siste årene har vi latt publikum stemme frem vinner av Interiørprisen og Uteromsprisen, etter at juryen har plukket ut finalistene. Ofte ser de som stemmer mest på bildene, og det kan derfor være vanskelig å nå til topps før man er helt ferdig med listverk, har møblert og hengt opp lamper osv.

Søknadsfristen til Inspirasjonsprisen er 1. desember, så det er fremdeles massevis av tid til å ta bilder og sende inn søknadskjema.

Har du brukt tre i ditt interiør? Da håper vi du søker Inspirasjonsprisen i år – søknadskjema og mer info om prisene finner du på bergeneholm.no/inspirasjonsprisen 

Følg oss gjerne på Instagram og på Facebook for nyheter!

1 kommentar til “Vakkert og smart med tre på badet”

[…] Panelet på badet er strukturbørstet Setergrå. Samboerparet har fått veldig mange kommentarer ang. det fine badet og panelet på veggene. De har fått drømmebandet de ønsket seg, og det aller meste har de gjort selv. Det personlige badet har flere unikte løsninger som dens smarte og lekre hyllen med flis. På bildet under ser dere utgangspunktet. Ganske så utrolig!Paret har valgt en bredere panel i stuen. Også her er det unike løsninger, som det fine sofabordet.Bordet er laget av rester fra baderomsoppussingen. Her kommer virkelig de fine dekorative flisene til sin rett.Malin og Kjetil har en fargepalett med mye grått, sort og brunt, likevel fremstår interiøret luftig, som her i den flotte spisestuen med panel i profilen Skogen.Inspirasjonsprisjuryen lot seg begeistre av det flotte badet spesielt. Det er mange som ikke er klar over at man fint kan bruke panel på bad, og paret har mange ganger måttet forklare til besøkende at beiset panel er ikke bare et vakkert, men også veldig smart valg. Vi har skrevet litt om det i dette innlegget på byggebloggen. […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format