Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


F2-2
Charlotte Hegge Wærstad i Skien er finalist til Uteromsprisen med sitt nydelige og idylliske lysthus.
Hagestuen har blitt et ekstra oppholdsrom hele året, selv om den ikke er større en 15 kvadrat.
F2-1
Charlotte hadde lenge gått med en drøm om å bygge et lysthus. Inspirasjonen kom fra den gamle lekestuen de hadde på plassen før, og da de plutselig fikk tilbud om å få naboens gamle vinduer, kom de et stort skritt videre. Vindu2_1000Snekkerfirmaet Christensen og Christensen Bygg AS  har bygget det flotte lysthuset i stil med hovedhuset.
F2_3
Hovedhuset til familien er et gammelt empirehus fra slutten av 1700 tallet, og de følte det var riktig med gamle elementer i det nye lysthuset.
Utvendig valgte de å sette opp ferdig grunnet kledning i utvendig rustikk. Spirene og de mest utsatte delene er utført i trykkimpregnert virke.
F2-8
Snekkeren var også svært hjelpsom når familien ikke fant gulv de synes passet. Han hadde nemlig revet opp et gulv hjemme, og Monica falt pladask for de brede, slitte plankene han kom med og tilførte lysthuset enda mer sjel.
Bord_1000Brystningen under den blå tapeten er gjenbruk av dørblader.Tapet_1000Lysthuset har gulvvarme og er isolert. Panelprofilen Perlestraff kler veggene innvendig.PerleNedløpene i sink er håndlaget av en blikkenslager. Ønsket var å lede regnvannet over i en eiketønne.
F2_2Inspirasjonsprisjuryen lot seg sjarmere av det stemningsfulle lysthuset i Skien og synes de har fått frem mange kvaliteter og vist god bruk av tre både inne og ute.

Synes du Charlotte og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

2 kommentarer til “Finalist 2: Idyllisk og sjarmerende hagestue”

Vakker stue.

Er det mulig å få malingfargekode som er brukt på inngangsdøren.

[…] Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format