Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


4Nysommerstuebilde1Annbjørg Hylland har selv designet sin nye, moderne og praktiske uteplass med en lekker, lys vinterhage som gir dem gode bruksmuligheter hele året.
F1-2
Den nye sommerstuen er på 20 kvm og har saltak. De har satt inn en verandadør fra stua i hovedhuset og ut til sommerstua, og med praktiske skyvedører har de fått en samløs overgang fra terrassen og utestuen.

På bildet under ser vi hvordan den gamle terrassen var. Terrassen var gammel og litt skeiv og takoverbygget var for lite for familiens behov.
Akkurat som hos en av de andre finalistene var terrassen lukket og relativt stengt mot hagen. Trappen var smal og sidestilt og i tillegg til rekkverk var det busker langs hele langsiden.F1-1
Familien Hylland har brukt noen år på å planlegge hvordan de ville ha det og benyttet gratisversjonen av Google Sketchup som hjelpemiddel. De var gjennom mange ulike varianter på skissestadiet, og prosjektet ble  til slutt helt annerledes og mer omfattende enn hva de tenkte da de startet planleggingen. Fundamentering_1000Med en 36 kvm terrasse og 20 kvm utestue er det viktig med solid fundamentering.
4Nysommerstuebilde2Annbjørg ønsket et mer moderne uttrykk, og samtidig med byggingen av sommerstue og ny terrasse så skiftet de også ut alle vinduer og dører på huset. Inspirasjonsprisjuryen berømmet dette prosjektet nettopp for å ha løftet hele fasaden og spesielt godt fungerer den nye trappeløsningen.
4Nysommerstuebilde4Den innfelte blomsterkassen og det liggende rekkverket, bygget av impregnerte lekter, er fine detaljer som gir hele huset i sin helhet et løft. Terrassegulvet er av typen Kebony.
Familien er veldig fornøyd med løsningene og uterommet som helhet. De er også veldig godt fornøyd med det kvalitetsmessige arbeidet som entreprenøren Landehim Bygg har utført, og materialene som er levert gjennom Maxbo Gjøvik.

Synes du Annbjørg og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

1 kommentar til “Finalist 7: Flott terrasseløsning med lekker og lys vinterhage”

[…] Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format