Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Idyll_1000Hos familien Øvrebø i Skei i Jølster har de bygget hagen om til en fantastisk lekeplass for barna og vennene deres. Camilla Øvrebø og familien er en av 3 superfinalister som inspirasjonsprisjuryen har valg ut i kategorien Barnas Trepris.

Den store, flate hagen var i utgangspunktet ganske kjedelig, og familien ønsket seg flere soner med ulike aktiviteter. Barn elsker vann, så det ville de absolutt ha. Med to små sjørøvere i hus, og en til underveis, sto et piratskip høyt på ønskelista.Reisverk_1000Så mens yngstemann var i magen satte mor, Camilla og de to eldste i gang med å snekre en solid båt i impregnerte terrassebord og impregnert konstruksjonsvirke. Bygging_1000Front_1000Skuta ble bygd på «land», og senere «sjøsatt» med traktor.  Løft_1000Båten står halvveis på land, og halvveis på noen steiner uti den 10 cm dype dammen.
Dam_1000Dammen er trekt med damduk, og sand og stein er lagt over slik at det er fint å vasse der i sommerhalvåret. Siden båten har gulv i to nivåer er det naturligvis spennende å klatre oppi og leke (selv for katten).Katt_1000 Skuta har ror og mast med sjørøverflagg som kan heises opp og ned. Gitteret foran vinduene i byssa har de laget av armeringsmatter.
En skipsklokke i blankpolert rustfritt stål, som far i huset har sveiset sammen gamle rørdeler, er også kommet på plass. Og om ikke det skulle være nok, så har de montert lys og røykmaskin i vannet for å skape ekstra spennende stemning. Ender og småfisk har også fått bo i dammen på sommeren.

Det hele har blitt så bra at både barnehager, skoleklasser og SFO har vært på besøk. Den fantastiske hagen har fått oppmerksomhet både både fra forbipasserende og lokalavis. Bygging_1000Camilla Øvrebø har handlet materialene på XL Farsund bygg. Hun skryter av super hjelp og god service fra kunnskapsrike medarbeiderer.

I tillegg til at barna har hatt mange timer med lek liker Camilla at skuta sklir fint inn i hagemiljøet. Pirat_1000Med blomster, busker og lys er båten blitt mye mer en bare er et lekeapparat.

Inspirasjonsprisjuryen var svært imponerte over den innholdsrike hagen til familien i Jølster. Det er ingen tvil om at familien har bygget både for og med barna, og skapt en av de mest innholdsrike hagene vi har sett.

2 kommentarer til “Bygde en drømmehage for små pirater”

Har du noen mål for denne herligheten?

Nei, dette er kun inspirasjon. Der vi har komplette byggeguider legger vi de på https://www.bergeneholm.no/byggeguider :)
Mvh Hege

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format