Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


LøkkuppelNeste superfinalist i kategorien Åpen Klasse er et av de mest kreative trebyggeriene Inspirasjonsprisjuryen noen gang har sett!
I fjor ble Torjus Døsen fra Hagavik syd for Bergen semifinalist til Barnas Trepris og i år er han en av fire superfinalister som kjemper om 10.000 kroner i Åpen Klasse med sitt spesielle og eksotiske trehus.  Gul kuppelTorjus har alltid vært fasinert av takkuppelen på sommerhuset til Ole Bull, som ligger i Os kommune. Han tenkte at et slikt skulle han også fått til å bygge , så da var det bare til å sette igang…
Planen var å sette den på taket av huset deres, men kona til Torjus synes (natulig nok) at det ble litt voldsomt.
Hjelp_1000Barna i huset ser ut til å synes at det virket som en god ide å bygge en ekstremt avansert takkonstruksjon bare for gøy og hjalp villig til.Bygge_800Byggevarene er 90% gjenbruk og de resterende materialene er kjøpt på Monter på Os.
Kuppel
Mye slissing og tilpassing måtte til for å få alle vinkler til å passe i hverandre i dette prosjektet. Torjus skriver at han håper at noen vil se at her er det en som har brukt laaaaang tid. Vi kan bekrefte at både juryen og flere byggkyndige i Bergene Holm AS lot seg imponere av dette arbeidet.
Bygging_1000Da løkkuppelen begynte å ta form lagde Torjus reisverket til selve huset i kryssfiner. Prosjektet viste seg å være langt mere tidkrevende enn han hadde forventet.
Ferdig_1000Både tak og vegger er kledd med kledningsbord og malt i glade farger. Vinduene er laget av gamle vaskemaskindører, og plassert i ulik høyde slik at både små og store lett skal kunne titte ut. Stort sett alt av materialer som er benytte er gjenbrukt treverk som har vært skjevt og bearbeidet på en eller annen måte.

Front_1000Da det fantasifulle byggverket ikke fikk lov til å bli værende donerte han det bort til en nyetablert lekeplass som manglet lekeapparater.

Torjus er veldig fornøyd med å ha gjennomført dette prosjektet og at byggverket nå står på en lekeplass og vekker fantasien og nysgjerrigheten til alle barna og de voksene som måtte passere. Ingen tvil om at mange lurer på hva i alle dager det er som har «landet» på lekeplassen.

Har du bygget noe som kan være til inspirasjon for andre?
Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen. Søknadsfristen er 1. desember hvert år.

1 kommentar til “Eksotisk og lekent byggeprosjekt i Bergen”

En ting er helt sant, det er Ingen tvil om at mange lurer på hva i alle dager det er som har «landet» på lekeplassen. Fakta talt, så blir de så oppgitt at de skyr makkverket som pesten og går omveier rundt. Makan til malplasert «sankthans bål» skal du lete lenge etter.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format