Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


I byggevarehandelen selges det både byggesett og «halvfabrikata» som med litt ekstra innsats kan bli både personlig og flerfunksjonelt. Ikke alle er handymenn (eller -kvinner) som kan bygge en «borg» kun ut fra en god idé og noen materialer.

I Bergene Holm Inspirasjonspris ser vi etter den gode ideen som kan være til inspirasjon for andre. Vi er ekstra glade i smarte løsninger som dette «kinderegget» av et klatrestativ som familien Bråthen på Minnesund bygget for en tid tilbake. De imponerte juryen med sin søknad til Barnas Trepris.  

Apparatet hadde huske og sklie, men ikke stort annet. Men, med litt ekstra innsats, noen løpemeter konstruksjonsvirke og terrassebord endte de opp med en lekehytte med klatrestativ, en bred trapp opp til takterrasse, og sklie og huske er fremdeles med. I tillegg er det mulighet for å utvide med klatrevegg på hyttas bakside. En svært kreativ utnyttelse av et standard lekeapparat.

Selve hytta er utformet med inspirasjon fra en fjellbu i Trysil. Døren er flott og forseggjort,og synes du det virker krevende kan du gjøre det så enkelt du ønsker. Ta gjerne en titt på vår byggeguide «Slik-gjør-du-det -lekestue».Kombinasjonen av klatrestativ og hytte gir stor fleksibilitet, og tilrettelegger for uteaktiviteter av forskjellig slag på svært liten plass.  Som en ekstra bonus kan hytta også benyttes til lagring av leker og sykler.

Formen til hytta tar utgangspunkt i triangelformen til huskestativet. Profil_1000Vinkelen følges hele veien, med unntak av terrassen der sklia starter. Med solide materialer og konstruksjoner vil hytta kunne leve i mange år og være til stor glede for både små og store barn. Jobbe sammen_1000Har du bygget noe til, for eller sammen med barn? Hvis JA, håper vi at du søker Barnas Trepris.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format