Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Hytteprisen 2015_7Tidenes første vinner av hytteprisen ble kåret allerede i vår, så vi hadde lenge gledet oss til dette besøket. Selv om bilder ofte forklarer mye, er det er alltid annerledes å se prosjektene som søker og vinner Inspirasjonsprisen med egne øyne. Vi tok med marsipankake og premiesjekken på 50.000 kroner og møtte 3. generasjoner med imponerende damer som har gjort en like imponerende innsats med å rive og bygge opp igjen familiehytta. Hytteprisen 2015_11

I Hyttemagasinet sin Oktoberutgave vil det komme en fyldig reportasje fra vinnerhytta, men vi synes at noen av bildene fra besøket er så fine at vi ikke klarer å vente med å dele de med dere, så skal vi heller spare noen av detaljene.Hytteprisen 2015_10Den nye hytta er tegnet av tredje generasjon Martinsen, arkitekten Siri Lykke Kolstad, med sterke innspill fra søster, mor Nina og bestemor, Doris. Selv for en arkitekt er det stas å få en gravert plakett som bevis på at man har fått til noe helt spesieltHytteprisen 2015_5På hytta er det brukt har brukt vanlige, norske materialer som gran og furu både inne og ute. Uteplassene er bygget i impregnerte terrassebord.Hytteprisen 2015_8Juryen ble ekstra imponert over panelet innvendig, der de har valgt å lage overganger mellom tak og vegg uten lister og med perfekt presisjon.Med dør ut til en veranda på hver side, og store vinduer ut mot Viksjord er lysforholdene og følelsen av å være i naturen fantastisk. Hytteprisen 2015_lasertPanelprofilen Glattpanel med hvitlasering passer utrykket og den avstemte fargepaletten. Panelet bestilte de ferdig behandlet gjennom Carlsen Fritzøe Sandefjord.Hytteprisen 2015_Gang_1000Den flotte gangen med kryssfiner i furu (som de selv har satt inn med Osmo hvitpigmentert hardvoksolje ) både deler og binder hytta sammen på en smart og inspirerende måte. Også her er det en dør i begge ender og lyset slippes inn både fra tak og vegger. På den ene siden går døren inn til stue og kjøkken allrommet, mens på den andre siden er tre små soverom, et lite badet og attpåtil en hems. Hytteprisen_2Mellom furuene er det flott utsikt over Viksfjord. Nina Martinsen forteller oss at de har fått mange forslag om å hugge trærne som stjeler noe av sjøutsikten. Men gamle, som nye hytteeiere setter pris på å leve blant fuglene og alle de flotte trærne. De vet godt at sjøen er noen titalls meter unna. Hytteprisen 2015 4Kledningen er  av typen Dobbelfals tett som er den utvendige varianten av det innvendige panelet.Hytteprisen 2015_6 Hytteprisen 3Utenfor hytta er det laget små terrengtilpassede plattinger til sitteplasser.

Nina Martinsen er stolt og glad over at hun og døtrene har greid å bygge ny hytte på tomta til den gamle.Hytteprisen_1Vinnerhytta ved Viksjord får god plass i Hyttemagasinet i deres oktobernummer.

Vil du se bilder av vakre hytter og hjem i TRE kan du følge oss på @bergeneholm på Instagram!

1 kommentar til “Hyttemagasinet og vi har vært på hyttetur”

[…] Fjorårets og tidenes første vinner av Hytteprisen ble familien Martinsens flotte hytte i Viksfjord. Du kan se bilder fra premieoverrekkelsen her. […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format