Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Barnas TreprisHva gjør man når Inspirasjonsprisjuryen ikke klarer å bli enige om topp 3, og noen av søknadene er så gode at de vurderes som Beste Søknad?
– Jo, da er det juryleder må skjære igjennom og finne en løsning alle skal kunne leve videre med.
Så alvorlig tas nemlig juryarbeidet til Inspirasjonsprisen:)

La oss avsløre vinnerprosjektet først. 10.000 kroner og plakett med vinner av Barnas Trepris 2016 deles i år ut til:

Mie Louise og Torjus Døsen
Hele huset

Juryen var helt samstemte i at dette prosjektet har så stor inspirasjonsfaktor at det ville være rart om det ikke vant. Formspråk og fargebruken er det første man legger merke til, men det som kanskje imponerer mest er bruksmulighetene og materialene, som viser spennende og god trebruk.

Det betyr at det for første gang i historien deles ut pris til en tidligere vinner. Torjus vant i fjor Åpen Klasse med et spennende Ole Bull inspirert byggverk med løkkuppel, og han var da tydelig på at han skulle søke igjen – for ideene hans var det mange av. Det takker vi og inspirasjonsprisjuryen for! FargerDen fargerike stavfasaden har datteren valgt ut farger og malt, og hun har også både skrudd terrassebord og snekret sammen med pappa, Torjus. Vi har laget et innlegg med mange bilder fra dette kreative prosjektet som du kan se her.SkruVi tror og håper at alle finalistene og alle som har søkt uansett føler seg som vinnere, men siden juryen var så sprikende i hva de i år ønsket å premiere , og alle former for diskusjon og avstemming endte med dødt løp, er det i år ikke bare vinneren som får premie…

Juryen puttet de 5.000 kronene som enkelte år deles ut til beste søknad inn i potten, og la på ytterligere 2.500 kroner slik at ytteligere 3 finalister i denne klassen blir premiert.

Delt andreplass/ Beste Søknad blir det derfor til følgende TRE prosjekter:HovedAlvilde Wiig

Alvilde har gjort sandkassa om til dragelandsbyen Borkøy og snekret hus og møbler av avkapp.
Juryen ble svært begeistret og fasinert av verdenen den fantasifulle 12-åringen fra Grimstad har snekret av plankerester. Hun har laget mange scener fra serien om vikingene på Borkøy (Historien om Borkøy, vikingene som bor der og dragene de lærer å bli venner med, er basert på filmene «Dragons 1 og 2» av DreamWorks.), og vi lover å dele et eget innlegg om dette unike prosjektet inspirert av drager i løpet av sommeren.Samlet rundt baalet

Marius Svanevik Markussen
Hoved

Den detaljerte og flotte prinsessesenga har alt ei lita jente kan ønske seg, og med hems og balkong så fyller den også defintitivt begrepet «mere til».  Juryen var meget imponerte over dette prosjektet med flott panel og vakkert listverk. Selv om bruksårene kan være noe begrenset i et slikt prosjekt, så vil den heldige prinsessa til Marius garantert minnes denne senga resten av livet!Hule

Sverre Moi Homesland

Hoved

Det er få ting som sjarmerer mer enn når relativt små barn har får utfolde seg med hammer, sag og restematerialer, og kommer opp med et resultat som denne lenestolen. BaksideMed impregnerte materialer vil denne stolen fint kunne stå på terrassen i åresvis ( selv om nok Sverre da har vokst ut av den).

De tre så helt ulike prosjektene får 2.500 kroner hver i premie.

Det er ofte jevnt når flere av kategoriene til Inspirasjonsprisen kåres – og som alltid er det inspirasjonsfaktor som vektlegges høyest. I denne kategorien er det likevel ekstra vanskelig ettersom inspirasjon er et så vidt begrep og det er forskjell på hva barn som bygger alene og voksne som bygger for barn kan få til. Det tilhører sjeldenhetene at juryen deler juryen opp premien.
I år skulle juryen egentlig gjort alle finalistene til vinnere, da det var så varierte og flotte bidrag med masse inspirasjonsfaktor.

Hva synes du om årets finalister?

Vi gleder oss til å dele bilder og historier fra alle de 9 «vinnerne» som årets finalister på mange måter er utover sommeren og høsten.

Vi er svært takknemlig for alle de flotte søknadene vi får og for at vi kan dele både bilder og tanker til et større publikum slik at andre kan la seg inspirere. Og når dere bygger noe i tre –  for eller med barn – håper vi dere søke Inspirasjonsprisen!

Har du bygget noe for eller med barn?
Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format