Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Ny fasade mot kryssNår søknader kommer inn til Inspirasjonsprisjuryen er det ofte ikke bare en sortering og kategoriseringsrunde som er nok. Innenfor ulike kategorier som Eksteriørprisen er det ofte helt ulike typer bygg som skal vurderes. Noen er nybygg, andre er påbygg eller fasadeendring.

I år hadde også juryen et flott bryggerhus med som finalist i tillegg til flere imponerende restaurering- og ombyggingsprosjekter. Denne topp 3 -kandidaten har egentlig ikke endret noe, men allikevel gjort en enorm forskjell ved å restaurere og vedlikeholde en bygård i tre ved å ta den store jobben med å fornye hele fasaden og den gamle kledningen. Juryen synes ofte at inspirasjonsfaktoren i bevaring, uten å endre utrykk, ofte blir glemt fordi det ikke er like lett å se forskjell ved første øyekast.

Tollbodgaten 6 sameie v/Sverre Andersen har restaurert det flotte hjørnebygget i sjarmerende Stavern etter boken.KledningSelv kjellerlem har blitt bygget opp og kledd på nytt.Tett paaKledningsprofilen er av typen Utvendig rustikk. Det er et helt nytt førsteinntrykk for gjestene som nå besøker lokalpuben Tordenskiold i Tollbodgaten.Pub_foerFasaden gav ikke det beste inntrykket til beboerne eller de mange besøkende som kommer til Stavern for å se de vakre trehusene.Vindu
Bakgaard_foerFra å fremstå som en noe sliten bygård fremstår bygget i dag som en perle med vakre detaljer og solid helhetsinntrykk.Det var noen kilometer med kledningsbord i Utvendig rustikk som måtte erstattes for å gi bygget den vakre fasaden den i dag igjen har. Materialene har sameiet kjøpt gjennom Carlsen Fritzøe Stavern.
GlasspartiFagjuryen er svært glad i at vakre store trebygninger bevares og her er restaureringen utført med glans.
Av de 9 finalistene har juryen valgt seg 3 prosjekter med ulik inspirasjonsfaktor til topp 3. Dette prosjektet viser gjennomført renovering i stil med det opprinnelige, familien Andøl viser en total ombygging, mens husprosjektet på Kaupang er et påbygg i stor kontrast med det opprinnelige.

Hvilket hus tror du vinner årets Eksteriørpris og 50.000 kroner?

Les mer om Inspirasjonsprisen her

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format