Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


KIOSKINNREDNING _1000Arne Nybo vant årets Barnas Trepris med denne flotte lekekiosken.
Årets vinnere av Barnas Trepris har levert så flotte og omfattende søknader at vi har delt innleggene så de ikke skulle bli for lange.

Her kan du lese om lekekiosken en bygget og innredet innvendig.

Vil du se mer av denne lekehytta utvendig?

Da kan du finne link nederst i innlegget eller ta snarveien her.
Skyve_1000Vi starter med den smarte romdeleren/bokhyllen.

«Bokhyllen» er montert på en skinne med hjul slik at den fungerer som en skyvedør inn til kiosken. Når skyvedøren lukker åpningen inn til kiosken kommer det en ribbestige frem bak døren. Denne kan man klatre opp for å komme til en minihems i 2.etg.

«Bokhylla» er laget av nedhøvlede lister som er blitt limt og skrudd sammen som en hyllekonstruksjon. Listene er festet mot en bakplate. Arne kjøpte 170 barnebøker på en brukthandel og kappet dem ned slik at de ble kun 3-4cm dype. Disse ble limt inn i hyllen slik at det ser ut som en bokhylle. STUE 1_1000.Innredningen er laget i miniformat av treverk og MDF. Gulvet er heltre furugulv som er malt i mellomblått. Vegger er kledd med faspanel som er malt i lys grå. Tak har fått ferdigmalt glattpanel. Hyllesystem og stoler er malt i okergult og kjøkkeninnredning i lys turkis.

Benken er laget med reisverk i 48×98 med finerplate på toppen og MDF i fronten. Toppen/sitteflaten er dobbel og hengslet slik at man med enkle grep kan vippe den over, dra frem to støtter i fronten og få en seng på 75x200cm. Madrassen har Arne kledd med fargerikt stoff på sittepute og rygg. SPISEPLASS_1000Bordet er laget av en eikeplate som er konturfrest før den er beiset/lakket. Bordplaten er hengslet mot veggen og bena er hengslet mot bordplaten slik at man kan vippe hele bordkonstruksjonen oppetter veggen for å få bedre gulvplass. Smart!
Bena på bordet stammer fra en gammel spisestuestol. Pinnestolene er fra 1930-tallet og har blitt malt et par strøk sprek gulfarge.
KJØKKEN 1 _1000Speildørene er laget med et rammeverk i høvlet tre med speiler i finer.
KJØKKENBENK_1000Kokeplaten er restaurert og ble opprinnelig kjøpt inn til da Arnes far sto til konfirmasjon i 1951!
KJØKKEN 2 _1000Topplatene er laget av eikeplate fra en gammel skjenk som har vært i familien i 80-90 år. Arne har konturfrest kantene og beiset/lakket. Utslagsvasken en ombygget stålkjele som han har boret et stort hull i, og montert sluk. Kjøkkenet er forberedt for vann og avløp.
VASK_1000KIOSKINNREDNING _1000Kiosken har store lemmer som kan åpnes når kiosken er åpen for kunder. Kiosken er innredet med skap, hyller, telefon, kassaapparat, kjøleskap og «gammeldags» godteri og brus. Reklameskiltene på innsiden av lemmene kommer «automatisk» på utsiden når kiosken er åpen.OLDEFAR I KIOSKEN_1000Juryen ble nesten stumme av beundring når de evaluerte dette prosjektet. Her er håndtverket av ypperste klasse, proposjonene perfekte og det lille bygget har så mange fine detaljer at det er vanskelig å trekke frem kun noen få. Flere av jurymedlemmene fikk sterke Astrid Lindgren assosiasjoner, og det kan vi si oss helt enige i!


Vil du se hvordan denne lekekiosken er bygget utvendig?

Les mer om Waldemars Kiosk her


Kåring av Barnas Trepris

Det er ikke lett å være jury når spennvidden både er stor i omfang på prosjektene, og i hvem som gjennomfører det.

Det er kun fagjuryen som bedømmer denne kategorien, men vi deler alltid inspirerende prosjekter i sosiale medier.
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer. Senere i sommer vil det selvfølgelig komme innlegg om flere av de inspirerende prosjektene i Barnas Trepris.


Har du bygget noe for eller med barn?

Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format