Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Kategorier

RoserDet ble en ganske klar seier til Susan Gangstad sitt ulike spisebord i Åpen Klasse i år. Andre og tredjeplassen kan du se lenger ned i innlegget.RosebordDet var en glad vinner som fikk telefon fra juryleder. Hun gleder seg så til å fortelle dette sin bestemor at plankehaugen nå har vunnet Inspirasjonsprisen!

Bestemoren hadde ikke troen på at plankehaugen fra det gamle naustet kunne bli til noe som helst:)Sanke materialerDette fine bordet er laget av materialene fra et gammelt naust som stod på familiegården til Susan Gangstad og det var ikke bare bestemoren som ikke hadde troen på at dette kunne la seg realisere.
Den første snekkeren Susan snakket med bare ristet på hodet da han så de gamle plankene…
Men dyktige møbelsnekker Endre Lorgen i Lorgen Tre og Sånt så dette som en spennende utfordring.

Da Susan hørte naustet var blitt revet, dro hele familien for å leite etter noen brukbare fjøler i haugen av det mange ville kalt søppel.Drivved Alle mann i arbeid, alle var skeptiske og spesielt bestemoren, som ikke helt kunne forstå at dette ødelagte naustet skulle bli til et bord! (Treverket er fra 1845)Sterk guttMen, Susan lovet bestemor at når hun ble 90 år samme høst, skulle hun få spise middag på naustet sitt.

Først ble materialene tørket i garasjen til Susan i et par måneder.
I mellomtiden tegnet og planla Susan bordet og presenterte planene sine for møbelsnekker Endre Lorgen. Han tok på seg jobben, de fant sammen gode løsninger og drømmebordet ble en realitet. Ramme KraftigBordet er bygget slik at selv om hver fjøl bare er et par cm tykke, ser bordplaten ut som den er 10 cm tykk. Plate BordDe hadde akkurat nok materialer til et 3 m langt bord. Platen er behandlet med matt hard lakk og beina er bøyd stål.

Fagjuryen syntes dette ulike bordet viser flott håndtverk med fine detaljer i måten treverket er rammet inn i ulike retninger. Ytterkanten som gir «illusjonen» om at bordet er så kraftig er et flott grep. I tillegg er det en fin historie og familiearv som tas vare på, og slike møbler gir mye glede.SpikerInteriørdesigner, programleder og jurymedlem Halvor Bakke hadde dette spisebordet som sin favoritt, men her er det kun stemmer fra Facebook som har gjort utslaget.


Fargerik andreplass

På andreplass kom fargeglade utestolene laget av  Tio Karmøy (et aktivitets/arbeids-trenings tilbud for personer som av ulike årsaker ikke har funnet sin plass i det ordinære arbeidslivet.)Stol_gressDu kan lese mer om stolene og prosjektet nederst i innlegget her. 


Smart og leken 3.plass

Familien Austrheim har bygget denne stilige ballbingen som endte som nummer tre i år.SkuddLes mer om ballbingen av spiler som endte på 3. plass her. 

Vi takker for alle søknader og gratulerer Susan og familien med seieren og 10.000 kroner! 

Åpen klasse er kategorien der vi samler søknader som enten faller litt utenfor våre kriterier som at søker er ikke er privatperson, (men et lag, forening eller bedrift) eller at trelasten ikke er handlet hos en av våre mange forhandlere. Det kan også være at man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene og derfor havner i Åpen Klasse.
I Åpen Klasse er premien på kr 10.000 og juryen vektlegger inspirasjonsevne og kreativitet sterkest når finalistene velges.


Har du bygget noe fint og praktisk, eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute?

Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!
( Prosjektet skal være helt ferdig og du kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format