Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


KontrastDet er 7 svært ulike hus og historier som er finalister til eksteriørkategorien i Inspirasjonsprisen 2018. Fagjuryen har plukket både påbygg, renovering, og nybygg som viser mangfoldet av tre i alle typer private hus. Første finalist er et spennende nybygg.


Finalist: Linda Iren Tveit Austrheim

Familien har tegnet og bygd drømmehuset sitt på hyttetomten. GresstakFamilien har tenkt langsiktig og bygd nesten hele huset på ett plan, også med tanke på at det skulle gå mer i ett mer naturen og omgivelsen. Fargene er derfor også naturfarger – brunt, grønt og gråtoner. Taket er av sedum, og huset er kledd med royalimpregnert kledning i setersvart og ellers kledd i grå skiferfliser rundt stuevinduene. Ungene har fått sin egen fotballbinge på baksiden av huset, og denne var finalist i Åpen Klasse i år!

Du kan lese om ballbingen her.Flere byggByggeprosessen har gått bra, synes familien. Men, de har også erfart at mange ting er krevende i ein lang byggeprosess. Familien er svært fornøyd med hvordan huset passer inn i naturen og ikke virker ruvende. Med godt lys og store flater, og likevel lunt og fint uten innsyn.

GarasjeJuryens kommentarer:
Et hus med spennende kontraster både mht materialkombinasjoner og stiluttrykk. Huset kan like godt være en moderne hytte og omvendt.
Juryen opplever at det er flere som velger dette inntrykket noe som kanskje viser at hytteprodusenter har vært flinkere til å tegne moderne hytter enn husprodusentene…?
Fint samspill mellom betong, tre og gress på taket som balanserer den moderne hus/hyttestilen. Bildene er noe mørke og dessverre litt få for at juryen kan sette seg grundigere inn i prosjektet.

 

1 kommentar til “Finalist nr. 1: Eksteriør som kombinerer et tradisjonelt og supermoderne uttrykk”

[…] favoritter. Det ble kjempet for tilbygget og totaltransformasjonen på hjørnetomten i Vestfold og huset med sedumtak og en spennende fasade som kombinerer skifer og royalimpregnert kledning. Flere i juryen var også svake for […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format