Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


EiendommenTredje finalist er en nybygget bolig der de to byggene på utsiktstomten skaper fin harmoni og balanse.


Finalist nr. 3:
Kirsti Grytbakk og Tore Heggem

ReisverkI mange år hadde Kirsti og Tore drømt om å bygge hus. Plassmangel og kombinert med at drømmetomta dukket opp ble avgjørende for oppstart. Nybygget er plassert på en utsiktstomt hvor familien kan se fjell i 3 himmelretninger. Trollheimen mot sør.MalmfuruTore jobber som ingeniør/tegner i Rindalshytter og hadde lenge drømt om å få tegnet sitt eget hus. Kirsti og Tore hadde litt forskjellig smak i forhold til type hus. Kirsti likte tradisjonelle hus (trønderlån-stil) , mens Tore likte moderne hus med store vindusflater.

Som et kompromiss tegnet de et hus som hadde begge aspekter: Tradisjonell bygningskropp, men med moderne uttrykk. De kom fort frem til at dette ble perfekt for den lille familien. FamilieKledningen er i profilen stående dobbeltfals tett og av typen malmfuru. De har også brutt opp langsiden med et felt med liggende skåkledning.  Inspirasjon til kledning hentet de fra blant annet Rindal skimuseum.KledningMaterialene kjøpte de gjennom bedriften Tore jobber i (Rindalshytter as). De har samme eiere som Bygger’n Rindal.

Gode håndverkere har utført et godt og presist arbeid, og paret har hele tiden vært i tett dialog med de som har jobbet på huset.KortsideErfaringen i ettertid er at det å bygge seg et selvtegnet hus er ganske så krevende. Det er mange valg som skal tas, og noen kompromisser har det blitt, men i det store og hele er de veldig godt fornøyd med resultatet.Kirsti og Tore er aller mest fornøyd med er helheten. FrontJuryen synes huset fremstår stilrent og harmonisk. Fasaden har en bevisst og vellykket plassering av vinduer som danner fine linjer. Huset er godt tilpasset tomten og de to byggene er plassert i god balanse til hverandre, mener juryen.

Flere kommentarer fra fagjuryen:

  • Flott, nytt hus som balanserer det tradisjonelle med det moderne.
  • Valg av kledning uten profil, underbygger den stramme, moderne stilen, mens valg av farge ivaretar det tradisjonelle og tidløse.
  • Juryen likte vindustypen med mørk omramming og hvordan de er trukket noe tilbake i veggen
  • Hus uten takutstikk kan være krevende for kledningen, og krever kunnskap om riktig montering som sikrer god lufting

1 kommentar til “Finalist nr 3: Et vellykket kompromiss med tradisjonell bygningskropp og et moderne uttrykk”

[…] Etter befaring og flere runder med mailkorrespondanse mellom juryleder, arkitekt og leder i byggmesterforbundet har  juryen valgt en verdig og spennende vinner av Eksteriørprisen 2017.  Fagjuryen har i år valg å øke og samtidig dele opp premiesummen. Det var ikke bare vanskelig å komme til enighet, men etter 10 år med Inspirasjonsprisen, og alt som har endret seg på ti år ser at kriteriene må vurderes. (Våre tanker rundt kriterier kan du lese mer om lenger ned i innlegget.) Inspirasjonsprisjuryen gratulerer Kirsti Grytbakk og Tore Heggem med seieren og 30.000 kroner. Se bilder og les mer om prosjektet her […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format