Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


TerrasseDet er, som tidligere skrevet, 7 svært ulike hus og historier som er finalister til eksteriørkategorien i Inspirasjonsprisen 2018. Fagjuryen har bevisst valgt mangfold for å vise bredden av det som bygges i tre i alle typer private hus. Nest siste finalist er et herskapelig og flott nybygg.


Finalist: Camilla Høvik

Familien hadde en hytte på tomten i Kvastebyen (ved kysten i Sarpsborg), der dette flotte huset nå står.
Men hytta var gammel og trengte stor oppgradering. Tankene var å bygge ny hytte, men da de kom på ideen om å bygge seg nytt hus på tomta istedenfor ble iveren stor.
Hus & hytte i barndomstraktene til Camilla var jo selve drømmen!
De kontaktet Norhus som ble deres husleverandør, og med utgangspunkt i et kataloghus fikk de tegnet om eksteriøret etter sine ønsker. BalkongDe var begeistret for de glamorøse husene ved kysten i USA, og fra Hamptonstilen har de hentet mye inspirasjon. Derfor tegnet de huset med liggende dobbeltfalset kledning, store vinduer med ruter, runde vinduer og et buevindu over inngangsparti. InngangspartiParet ville ha saltak og flere arker. Huset har totalt 4 små arker og 2 store – og alt er symmetrisk.KveldPå instagramkontoen @camillashome er det masse fine bilder av det flotte huset.Herskapelig Store deler av prosjektet er det Norhus som har stått for, men både elektrikerarbeid, flislegging, gulvlegging, tapetsering og malerarbeid har Camilla og mannen gjort selv.

Camilla sa til mannen sin før de skulle bygge: «Skal vi bygge et hus en gang, skal det være et unikt og spesielt hus som skiller seg ut, ellers kan det bare være.»
Det har de utvilsom greid!
Hampton

I dag er familien så glade for å ha realisert sitt unike hjem i en glamorøs landlig stil. Husets eksteriør og konstruksjon er gjennomført i kvalitet og gir et vakkert første inntrykk og representerer interiøret som venter de som kommer på besøk.

Fagjuryens kommentarer:

  • Solid og gjennomført hus i New Hampton stil underbygget av flere arker og valg av vinduer.
  • Bred og liggende kledning og detaljering rundt vinduene følger opp stilen.
  • Kvalitet i håndverk og utførelse gir et hus som kan glede flere generasjoner.
  • Juryen liker huseiers tanker om detaljering, planlegging og bevissthet rundt materialvalgene.
  • Små, men tydelige grep skiller huset ut fra typiske tradisjonshus– til inspirasjon for flere som ønsker seg hus i samme utførelse.

1 kommentar til “Finalist nr. 6: Hus og hytte i Hamptonstil – ja takk, til mer glam på landet!”

[…] fasade som kombinerer skifer og royalimpregnert kledning. Flere i juryen var også svake for Hamptonhuset med de fine detaljene som gjør fasaden spesiell.Camilla Høvik tildeles 2. plass i årets Eksteriørpris og premieres […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format