Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Foto_Drone_BHI Eksteriør_Vollen_Familien Andøl_0042 copy

I fjor var det dette flotte huset i Asker som vant Eksteriørprisen, og i dette innlegget får du se årets finalister.
Fagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris har i år valgt 7 svært ulike hus og historier som finalister til eksteriørkategorien i Inspirasjonsprisen 2018. Hvert prosjekt er vurdert med bakgrunn i de gjeldende kriteriene, og for Eksteriørprisen ser juryen etter god og gjennomført, eller nyskapende og spennende bruk av tre i alle typer private hus. Tilbygg eller ombygging av hus godt tilpasset eksisterende bygg faller også inn under denne kategorien. Hytter tilhører egen kategori: Hytteprisen.


Finalist nr 1:
Linda Iren Tveit Austrheim

Spennende og utradisjonelle løsninger på Vestlandet
Prosjektet representerer en spennende mix av naturtak, betong- og trefasade. En vellykket mix av tradisjonelt og moderne, mener juryen.Gresstak


Finalist nr 2:
Vigdis Sjøvik Olsen

Særegen og utradisjonell ombygging
Et gammelt hus ble for lite, og nå er kun grunnmuren igjen av det gamle. Huset er totalforvandlet og har mer en doblet størrelsen. De skrå linjene og vinklene gir huset et særegent uttrykk.

Vinduer


Finalist nr 3:
Kirsti Grytbakk og Tore Heggem

Tradisjonell bygningskropp med et moderne uttrykk
Dette nybygget har tradisjonell bygningskropp, men med moderne uttrykk. En vellykket plassering av vinduer og linjene de to byggene på tomten skaper fin harmoni, mener juryen.
Eiendommen


Finalist nr 4:
Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan

Stilig stilmix
Denne eiendommen blander også tradisjonelt og moderne i de ulike bygningsdelene. Valget av kledning og binder likevel sveitser og funkis-stilen sammen og gjorde det mulig å både skjerme og gi sjøutsikt.Drone


Finalist nr 5:
Andreas Hauan

Luftig tilbygg
Dette prosjektet er et påbygg som også bryter stilmessig med hovedhuset, på samme måte som forrige finalist. Her er det tatt utgangspunkt i en hyttemodell som har en svært luftig side og tre sider med færre vinduer, noe som er smart når det er soverom i tilbygget.
Fasade


Finalist nr 6:
Camilla Høvik

Hus & hytte i ett
Da ideen om å bygge hus der de hadde planlagt hytte ble besluttet bygde de ikke et hvilket som helst hus. Denne finalisten skiller seg stilmessig fra de andre mer moderne hustypene av nybygg. Dette herskapelige huset i Hampton-stil er 100% symmetrisk og elegant detaljert.
Balkong


Finalist nr 7:
Jonas Gjestad Meyer

Godt samarbeid og flott totalrenovering
Det er ikke alltid huseiere ønsker endring av utrykk, men et solid og godt hus og hjem. Dette prosjektet er veldokumentert og godt beskrevet hvordan et ungt par har renovert og gjort alt arbeide selv. 
nummer271

I neste uke kan du lese mer om finalistene og endelig vinner offentliggjøres torsdag 30. august.


Har du renovert, bygget på eller bygget nytt hus i tre?

Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!
( Prosjektet skal være helt ferdig og du kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

1 kommentar til “Finalister Eksteriørprisen 2018”

[…] kan du se tidligere vinnere av Inspirasjonsprisen og årets finalister ser du her. Tusen takk til alle som har søkt – og følg med videre. Nå får du snart se […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format