fbpx
Hjem UteromBlomsterkasse Lun og usjenert terrasse med plassbygde blomsterkasser og benker

Lun og usjenert terrasse med plassbygde blomsterkasser og benker

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #1
Eier: Anne Marit


Med stor egeninnsats og hjelp fra sønnen i huset har Anne Marit fått et flott, praktisk og usjenert uterom. Tilpassede levegger, integrerte blomsterkasser og benker og et gammelt badekar, gjør denne plassen til en liten oase.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Jeg er fornøyd med at jeg har fått et et funksjonelt uterom, som også faktisk består av flere “rom”. Jeg er nok mest fornøyd med bedene og benken. Bedene myker opp helheten av tre i møte med fjellet, og gjør at den store treflaten ikke oppleves så stor. Benken bryter opp bedene og skaper et uterom som jeg liker”.

Fint med enkle blomsterkasser laget som en del av terrassen.

“Jeg bestemte meg for å lage bed inn mot fjellet, samt en benk til spiseplass. Benk og bed skulle være i samme høyde, slik at man også kunne sitte på kanten av bedet. Det ene bedet skulle være litt stort, slik at jeg kunne plante større vekster der. Jeg er glad i hage, og ville med dette kunne få litt hagefølelse, inn mot terrassen”

“Siden terrassen er stor, har det vært viktig for meg å dele den litt opp. Jeg har et gammelt badekar i stål med løveføtter som fungerer som avkjølende bad på varme dager ELLER spa på kjølige kvelder. Da må jeg bære varmt vann ut i bøtter, men det funker!

Lag dine egne utemøbler, Europaller kan brukes til så mye!

Jeg liker å få til ting uten at det trenger å “koste skjorta”, og har brukt paller, tromler og avdankede tekstiler til å skape utestua i “uthuset”.

Fin levegg i beisfarge ton-i-ton med terrassen.

Trematerialer som er brukt på terrassen:

Se flere bilder av terrassen:

Bilder fra arbeidsprosessen:

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • Fin søknad med god beskrivelse av prosjekt. Mange bilder av prosess og noen gode bilder av ferdig uteromsprosjekt.
  • Blitt en koselig uteplass med god utnyttelse av litt utilgjengelig og ulendt areal
  • Fin og inspirerende måte å avslutte terrassen ved å lage store og lange blomsterkasser mot fjell. Tommelopp fra hele juryen.
  • Takoverbygget utestuedel er fin og praktisk med levegg mot nabo. Juryen diskuterte litt om det var litt mange materialvalg, stil og behandlinger på de ulike leveggene.
  • Gøy med badekar på terrassen!

UTEROMSPRISEN 2021 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

1 Kommenter

Vanja - Lisa Hogganvik 30. May, 2020 - 23:38

For en nydelig uteplass Anne Marit har laget!

Svar

legg igjen en kommentar