fbpx
Hjem Bergene Holm InspirasjonsprisInspirasjonsprisen 2020Barnas Trepris 2020 Tretopphytta til ‘snekker’ Hans Martin

Tretopphytta til ‘snekker’ Hans Martin

av Bergene Holm

Barnas Trepris finalist #4
Eier: Hans Martin


Selv om Hans Martin bare er syv år gammel har han flere års erfaring som snekker. Hans Martins største prosjekt hittil er den selvsnekrede tretopphytta på gården hjemme i Sandefjord.

Trehytte ferdigstilt
En stolt håndverker tar oppstilling for fotografen

Utdrag fra søknaden til Barnas Trepris:

“Tretopphytta har blitt et lite smykke på gården vår. Når man kommer kjørende inn på gården ser man det store furutreet med en koselig og spennende tretopphytte. Trehytta blir flittig brukt av Hans Martin og hans kamerater. Her blir de inspirert til mange ulike leker og hytta gir rom for den gode fantasien for barn som er i bevegelse “

Prosjektet har tatt lang tid og gått over flere måneder. Det har vært tidkrevende, men også lærerikt for Hans Martin som har vært med på hele prosessen. Tretopphytta ligger ca.2 meter over bakken og er fundamentert med armering i underlag, samt to nærliggende furutrær.

I tretopphytte-prosjektet er det brukt impregnert trelast som vi stå seg godt over tid. K-virke og ordinære terrassebord har allsidige bruksområder og er solide materialer når man skal bygge lekestuer både på bakken og opp i treet. Over tid gråner materialene og vil passe godt inn med omgivelsene rundt trehytta.

I ett av trærne har Hans Martin hengt opp to fuglekasser sammen med Bestefar. I en av fuglekassene har det flyttet inn fugler denne våren – til stor glede for alle.

Rekkverket under oppføring

Trematerialer som er brukt i prosjektet:

Flere bilder fra arbeidsprosessen:

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • En gjennomgående og detaljert søknad med mange gode bilder av byggeprosessen.
  • Solid håndverk og varige materialvalg, med mye læring og mestring for både store og små snekkere
  • Stor inspirasjon for alle som har trær på tomta og materialer til overs
  • En stor trehytte med god plass i høyden – uten å påvirke de flotte furutrærne i særlig stor grad. Fine detaljer med stigen, fuglekassene og skråtak på lekehuset.

BARNAS TREPRIS 2021 – NOE FOR DEG?

Har dere snekret en olabil, bygget en fin lekestue eller en kul sandkasse? Eller har du kanskje satt opp et klatrestativ eller en sjørøverskute i hagen? 
Vi er på jakt etter kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av; lekebil, køyeseng, lekehytte, huskestativ etc. Det har ingen betydning om det er på et barnerom eller et prosjekt i hagen. Alle som bruker tre i sine byggeprosjekter oppmuntres til å søke! Søknadsfristen er 20. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar