fbpx
Hjem Bergene Holm InspirasjonsprisInspirasjonsprisen 2020Barnas Trepris 2020 Vinnere av Barnas Trepris 2020

Vinnere av Barnas Trepris 2020

av Bergene Holm

Det har ikke vært lett for juryen å kåre 1,2 og 3 plass i årets Barnas Trepris. Alle de seks finalistene har gode og inspirerende kvaliteter og er laget for, med eller av barn. Juryen har i sine diskusjoner og begrunnelser som alltid lagt vekt på at prosjektet skal være til inspirasjon for andre. Juryen har bedømt både hvordan trelast er benyttet i prosjektet, samt hvordan prosess og det endelige resultatet vil være til glede for barna, også over litt tid.

Alle finalistene er vinnerprosjekter i seg selv og er til inspirasjon for mange, og særlig alle dem som har planer om å bygge en lekestue, lekehytte eller tretopphytte.


1. Plass
Barnas Trepris finalist #4
Eier: Hans Martin


Etter tøff konkurranse ble det til slutt tretopphytta til Hans Martin som stakk av med seieren. Den flotte trehytta er laget med impregnert trelast og vil stå seg godt over tid i all slags vær. Juryen tilføyer at det ligger en gjennomført plan bak prosjektet og at tretopphytta inspirerer til lek, kreativitet og glede for barn i alle aldre.

Trehytte ferdigstilt

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

 • Årets vinnerprosjekt er en solid tretopphytte bygget av Hans Martin på 7 år i samarbeid med pappa, onkel og bestefar
 • Søknaden er solid med gode bilder gjennom hele prosessen, samt god beskrivelse av prosjektet
 • Juryen er imponert over hvordan Hans Martin både har fått være med og villet være med gjennom hele byggeprosessen
 • Hans Martin har tegnet, planlagt og vært med og bygget hele tretopphytta, flere ideer og endringer har kommet underveis. 
 • Juryen mener dette prosjektet er til stor inspirasjon både for barn og voksne. Det viser at det er utrolig hva en på 7 år kan få til med god hjelp og veiledning, og ikke minst en god dose med tålmodighet fra begge parter. 
 • Det er mye læring i vinnerprosjektet og resultatet har blitt en tretopphytte som bidrar til aktivitet og lek, som har størrelse nok til å vare over tid og som samtidig har en spennende og fin arkitektur.
Se hele det flotte vinnerprosjektet her:

2. Plass
Barnas Trepris finalist #6
Eier: Charlotte


Med mange gode søkere til Barnas Trepris 2020 var det til slutt den kreative hyttesengen til Charlotte og familien som sikret seg 2. plass. Juryen likte veldig godt den praktiske løsningen som strekker seg fra gulv til tak og materialvalget som ble brukt i prosjektet. Her får man utnyttet plassen til det maksimale- lek og aktivitet, men også en lun sovesone å trekke seg tilbake til…

Hytteseng på barnerommet

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

 • Årets andreplass går til en kreativ multifunksjonell køyeseng med plass både til å sove, lagre og gjemme seg 
 • Fin søknad med gode bilder som viser prosess og ferdig resultat
 • Designet er enkelt og plassbesparende og harmonerer godt med resten av rommet. Resultatet inviterer både til lek og rekreasjon.
 • Materialvalg tilpasset dimensjon og rommet forøvrig, å beholde det ubehandlet bidrar til en naturlig og god atmosfære
 • Stor inspirasjonsfaktor da mange har både plass og mulighet til å lage noe tilsvarende
Les mer om hytteseng-prosjektet her:

3. Plass
Barnas Trepris finalist #1
Eier: Børre


3. plassen gikk til Rapunzels Tårn som kanskje har det mest unike utseende blant årets finalister. Det er utrolig hva man kan bygge med tre! Juryen fremhever at de små detaljene, fargene og kreative materialvalget virkelig får frem eventyrfølelsen i dette prosjektet.

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

 • Detaljert søknad med gode beskrivelser fra de forskjellige byggeprosessene.
 • Et imponerende prosjekt og sluttresultat, kanskje noe krevende for den allmenne hobbysnekkeren?
 • Kreativ lekestue med kjente eventyrtema som bakteppe. De små detaljene gir et kult inntrykk!
Les mer om den kreative lekestua her:

Tusen takk til alle finalistene!

Årets søkere har virkelig gitt fagjuryen en tøff jobb med kåringen! Vi har fått se mange prosjekter med fokus på godt håndverk, spennende løsninger og ikke minst barnas glede i sentrum. Juryens kommentarer og oppsummeringer av prosjektene ligger tilgjengelig under hvert prosjekt. Tusen takk til alle som har deltatt, vi ønsker dere en flott høstsesong!

BARNAS TREPRIS 2021 – NOE FOR DEG?

Har dere snekret en olabil, bygget en fin lekestue eller en kul sandkasse? Eller har du kanskje satt opp et klatrestativ eller en sjørøverskute i hagen? Vi er på jakt etter kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av; lekebil, køyeseng, lekehytte, huskestativ etc. Det har ingen betydning om det er på et barnerom eller et prosjekt i hagen. Alle som bruker tre i sine byggeprosjekter oppmuntres til å søke. Søknadsfrist er 1. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar