fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Vinnere av Eksteriørprisen 2020

Vinnere av Eksteriørprisen 2020

av Bergene Holm

Juryen har gleden av å presentere årets vinnere av den gjeve Eksteriørprisen! Alle finalistene har sine særpreg – men også likheter i det at de har benyttet tre på en gjennomført og god måte i byggeprosessen.

Om kåringen av Eksteriørprisen 2020
I årets kåring er det juryen som avgjør resultatet. Publikum har fått lagt igjen innspill og kommentarer til de ulike prosjektene, som juryen har lest og tatt med seg i sin endelige avgjørelse.

Tre spennende og kreative prosjekter

Av årets fem finalister var det til slutt tre prosjekter som utpekte seg ekstra med bruk av tre som står godt til både formspråk, stil og omgivelsene rundt. Det ble tøft å velge og jurymedlemmene brukte lang tid på å diskutere de ulike prosjektene før de sammen landet på årets topp 3.

Topp 3 i år går til prosjekter som på alle måter er forskjellige og har ulike utgangspunkt. Fra nybygg til total renovering har disse prosjektene benyttet tre i sitt eksteriør på en gjennomført, helhetlig og god måte


1. Plass
Eksteriørprisfinalist #3
Eier: Gro Linn og Lars-Elias


Etter opptelling av fagjuryens poeng, var det til slutt Villa Betzybo med sine barske fasader som stakk av med seieren i 2020.

Bilde av eksteriør - eksteriørprisen finalist nummer 3

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • Juryen mener dette prosjektet er til stor inspirasjon for både de som ønsker å restaurere, pusse opp og bygge nytt med tre.
  • Juryen fremhever at årets vinnerprosjekt har fått et særpreg ved å bruke ulike kledningstyper og behandlinger som passer godt med en trendy og spennende arkitektur.
  • Fra å opprinnelig være et restaureringsprosjekt til å bli et helt nytt byggeprosjekt har de allikevel klart å bevare en del av det opprinnelige uttrykket samtidig som det moderne uttrykket glir godt inn i omgivelsene!
Les mer om vinnerprosjektet her:

2. Plass
Eksteriørpris finalist #4
Eier: Tonje og Stig


Det trendy kataloghuset, med personlig vri til Tonje

Eksteriørfinalist nummer 4

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • Årets andreplass er et tidsriktig og flott hus og et eksteriør tilpasset det moderne formspråket. Det er inspirerende å se hvordan farger, kledningen og omgivelsene rundt spiller på lag.
  • Mange nye hus bygges med utgangspunkt i kataloghus. Juryen mener at dette prosjekter er til inspirasjon og viser at gjennom god dialog og tilpasninger blir resultatet både personlig og unikt.
  • Juryen synes den glidende overgangen mellom utestue og innestue er enkelt, men spennende løst- og hvor eksteriøret binder det hele sømløst sammen.
Les mer om prosjektet her:

3. Plass
Eksteriørpris finalist #2
Eier: Carl Fredrik og Charlotte


Tredjeplassen i år går til det sjarmerende våningshuset på gården til Carl Fredrik og Charlotte

Tredjeplass eksteriørprisen 2020

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • Juryen mener oppussingen av våningshuset har klart å ivareta både husets funksjon og utseende. Det opprinnelige uttrykket er bevart gjennom valg av kledningstype og enkel detaljering.
  • Et helhetlig resultat som ivaretar både sjel og utseende. Juryen fremhever at lekte-kledningen får frem det klassiske preget som passer godt inn på tun og gårder, uten å konkurrere med hovedhuset.
  • Et godt gjennomført restaureringsprosjekt med fokus på konstruktiv trebeskyttelse. Det nye inngangspartiet er et fint tilskudd som passer godt til husformen.
Les mer om prosjektet her:

Tusen takk til alle finalistene!

Årets søkere har virkelig gitt fagjuryen en tøff jobb med kåringen! Vi har fått se mange prosjekter med fokus på godt håndverk, spennende løsninger og ikke minst barnas glede i sentrum. Juryens kommentarer og oppsummeringer av prosjektene ligger tilgjengelig under hvert prosjekt. Tusen takk til alle som har deltatt, vi ønsker dere en flott høstsesong!

BARNAS TREPRIS 2021 – NOE FOR DEG?

Har dere snekret en olabil, bygget en fin lekestue eller en kul sandkasse? Eller har du kanskje satt opp et klatrestativ eller en sjørøverskute i hagen? Vi er på jakt etter kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av; lekebil, køyeseng, lekehytte, huskestativ etc. Det har ingen betydning om det er på et barnerom eller et prosjekt i hagen. Alle som bruker tre i sine byggeprosjekter oppmuntres til å søke. Søknadsfrist er 1. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar