fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Vinnere av Interiørprisen 2020

Vinnere av Interiørprisen 2020

av Bergene Holm

Juryen har gleden av å endelig presentere årets vinnere av Interiørprisen 2020!

Om kåringen av Interiørprisen 2020
I årets kåring er det juryen som avgjør resultatet. Publikum har fått lagt igjen innspill og kommentarer til de ulike prosjektene på blogg, facebook og instagram, som juryen har lest og tatt med seg i sin endelige avgjørelse.

Inspirerende bruk av tre

I bedømmelsen av finalistene er juryen opptatt av inspirerende bruk av tre. Etter flere runder med juryarbeid stod det igjen totalt 6 forskjellige prosjekter og finalister til Interiørprisen, alle med hvert sitt utgangspunkt. Det har vært inspirerende for juryen å drøfte finalistenes ulike stiler, løsninger og bruk av trematerialer i alle de innsendte søknadene.

Til slutt landet juryen på årets Topp 3 som de mener er til inspirasjon for alle som skal bygge nytt, restaurere eller pusse opp inne – enten det er hus, leilighet, hytte eller naust.

Vinnere interiørprisfinalister 2020

1. Plass
Interiørprisfinalist #3
Eier: Riina Kirsebom


I kategorien Interiør har fagjuryen kommet frem til at Rina med sitt herlige rom med stor takhøyde er årets vinner av Interiørprisen.

Juryen er samstemte i at dette prosjektet viser moderne og kreativ bruk av tre innvendig. Mange nye og trendy hus bygges store allrom med dobbel takhøyde. Dette rommet og taket særdeles, hadde vært langt mindre interessant, spennende, om flatene hadde vært hvite og platelagt. Med hvitlasert panel oppnår huseier både et rom med bedre inneklima (panel er et hygroskopisk materiale som puster) og en mer naturlig og lun følelse. Bjelker og lister i samme hvitlaserte behandling gir et helhetlig inntrykk, selv om taket har krevende vinkler og hjørner.

Juryen mener taket er til stor inspirasjon da mange glemmer litt denne flaten i et rom/hus. Her utgjør den hele forskjellen.

Interiørprisfinalist nummer 3

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • Juryen mener prosjektet viser riktig og kreativ bruk av tre hvor utallige vinkler og synlige bjelker skaper et spennende inntrykk. Det laserte panelet utgjør virkelig en forskjell.
  • Det er tydelig at profesjonelle håndverkere har jobbet detaljert og møysommelig med tak og interiør. Det tidkrevende prosjektet har betalt seg ved at man har et flott sluttresultat.
  • Inspirerende å se at man kan lage noe eget, også i taket! Her har søkerne et unikt tak som det ikke finnes maken til.
Les mer om vinnerprosjektet her:

2. Plass
Eksteriørpris finalist #1
Eier: Silje Almeland


Den mørke, mystiske og effektfulle interiørstilen hjemme hos Silje og Odd Endre ble årets nummer to i Interiørprisen.
Juryen har selvsagt fått med seg de siste årenes trend med mørke vegger og et mørkt interiør. Rommene oppleves likevel ikke for mørke da interiøret har spennende kontraster mot glatte vegger i lune farger og hvitt tak og vinduomramming. Juryen opplever at treets naturlighet og struktur kommer flott frem i det mørke panelet og at paletten gjør det enkelt å leke seg med ulike farger på andre interiørelementer.

Mystisk og elegant effektpanel - Interiørprisfinalist 1

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • En god søknad som tar juryen og leseren gjennom hele byggeprosessen og frem til beslutningene tilknyttet de ulike materialvalgene.
  • Juryen mener paret har tatt modige og spennende valg som fremstår både helhetlige og trendy!
  • Det mørke panelet får frem andre elementer i interiøret og kompletteres med fine kontrastvegger som bryter opp rommenes uttrykk.
Les mer om prosjektet her:

3. Plass
Eksteriørpris finalist #2
Eier: Helge Solberg


Tredjeplassen i år går til Helge Solberg og de barske veggene i et moderne naust. Juryen lot seg sjarmere og inspirere av naustet som gjennom bruk av NORD-kledning på veggene inne, har fått et tøft og værbitt inntrykk. Det er litt utradisjonelt å velge utvendige kledningsbord på innerveggene, men i rom og bygninger hvor man ønsker et litt røffere uttrykk, er det et spennende og godt valg.

Ved å splitte kledningsbord har eier laget lister til vinduer og dører, som gir et interiør ton-i-ton, enkelt og greit.

bilde av stueseksjon Interiørprisfinalist nummer 2

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • Juryen er enige i at det litt utradisjonelle og røffe interiørvalget passer godt til nauststilen! En pen detalj at det har blitt laget foringer og ulike løsninger fra samme kolleksjon som panelveggene.
  • Spennende å se at eksteriørkolleksjonen fra NORD også kan brukes innvendig, når gjort riktig!
  • Ved å bruke tak, veggpanel og listverk fra ‘samme’ kolleksjon har kandidaten fått et interiør som gir et ton-i-ton uttrykk og sømløse overganger.
Les mer om prosjektet her:

Tusen takk til alle finalistene!

Hvert år mottar Fagjuryen mange gode søknader og det har blitt en krevende jobb å kåre årets vinnerprosjekt. Alle finalistene har et flott og inspirerende interiør på hver sin måte. Juryens kommentarer og oppsummering er lagt til under hvert prosjekt. Vi takker alle som har vært med for deltakelsen og ønsker dere en god høst.

Interiørprisen 2021 – noe for deg?

Har du nettopp bygget, restaurert eller pusset opp et hus? Da bør du søke Interiørprisen!
Juryen ser etter alle typer prosjekter som viser inspirerende bruk av tre. Søknadsfrist er 1. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Vil du delta i neste års Interiørpris kan du søke og finne mer informasjon her.

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar