fbpx
Hjem Bergene Holm InspirasjonsprisInspirasjonsprisen 2020Åpen Klasse 2020 Vinner av Åpen Klasse 2020

Vinner av Åpen Klasse 2020

av Bergene Holm

Juryen har gleden av å endelig presentere årets vinnere av Åpen Klasse 2020!

Om kåringen av Åpen Klasse 2020
I årets kåring er det juryen som avgjør resultatet. Publikum har fått lagt igjen innspill og kommentarer til de ulike prosjektene på blogg, facebook og instagram, som juryen har lest og tatt med seg i sin endelige avgjørelse.

I bedømmelsen av finalistene er juryen mest opptatt av inspirerende bruk av tre. Juryen har gjennomgått alle de mottatte søknadene nøye, og til slutt stod det igjen totalt 7 forskjellige finalister til årets pris i kategorien Åpen Klasse. Finalistene i år er alle forskjellige type prosjekter og det har vært spennende å følge fagjuryen sine drøftelser. Til slutt landet juryen på årets førsteplass som er til inspirasjon for alle som ønsker å bygge noe unikt med materialer av tre.

Årets finalister:

Bilde av årets finalister i Åpen Klasse 2020

1. Plass
Åpen Klasse finalist #7
Eier: Skedsmo VGS – VG2 Trearbeid


I kategorien Åpen Klasse har fagjuryen kommet frem til at Skedsmo VGS – VG2 Trearbeid med sin nye vri på juletreet er årets vinner!

Jurymedlemmene var alle enige at prosjektet virkelig får frem hvor mye man kan få til med helt ordinære trematerialer, så lenge man er kreativ og løsningsorientert. Juletreet har et unikt og tidløst utseende som elevene på VG2 Trearbeid kan være stolte av. På tross av at de har vært mange som har jobbet med prosjektet har de samarbeidet godt for å få alle vinklene og formene til å passe. I søknaden kommer det frem at alle elevene var med på prosessen enten ved bearbeiding av trematerialene eller monteringen av det spesielle treet.

Som kronen på verket har de utstyrt treet med lyslenker som virkelig får frem julestemningen i kveldsmørket! Vi gratulerer med førsteplassen i Åpen Klasse og 10 000 kroner!

Bilde av juletre laget med materialer fra granpanel - Åpen Klasse - finalist nummer 7

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • En kjempefin og kreativ vri på juletreet som helt klart lyser opp den mørke årstiden!
  • Årets vinner er et tøft og kreativt prosjekt som er til inspirasjon og glede både for dem som har laget det og alle som har hatt gleden av å gå forbi.
  • Inspirerende å se hvordan de har løst og jobbet med de ulike materialene. Et veldig flott sluttresultat som tyder på nøyaktig og gjennomtenkt håndarbeid.
  • Jultreprosjektet krever både god planlegging og kalkulering, presisjon under produksjon og tålmodighet ved stabling.
  • Dette prosjektet får virkelig frem hvor mye man kan gjøre med enkle trematerialer. Lyslenken i treet får godt frem håndarbeidet til elevene og stjernen i toppen setter kronen på verket!
  • Metodikken kan brukes til å lage trær i ulike høyder og bredder.
  • Fin måte å bruke restematerialer etter ulike byggeprosjekter.
Les mer om vinnerprosjektet her:

Tusen takk til alle finalistene!

Fagjuryen mottar hvert år mange forskjellige – og ikke minst, kreative søknader til denne kategorien. I år mottok vi mange varierte søknader og det ble en krevende prosess for juryen å bedømme søknadene som alle hadde sin sjarm og inspirasjonsfaktor.

Vi ønsker å takke alle som søkte til årets Åpen Klasse kategori! Det er veldig inspirerende å se at det bygges så mye flott og kreativt i tre i dette landet. Gjenbruk av tre gir nytt liv til treverket og sparer miljøet!

Åpen Klasse 2021 – noe for deg?

Søknader der man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene samles under Åpen klasse. Det kan være alt fra møbler, trebåter og brygger, til kompostbinger, utedoer og plantekasser. Vi har til og med hatt med en berg-og-dal-bane! Søknadsfrist er 1. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Vil du delta til neste år? Klikk her for å søke og finner mer informasjon om kategorien Åpen Klasse.

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar