fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Helhetlig uterom med trapp, etasjebed og blomsterkasser

Helhetlig uterom med trapp, etasjebed og blomsterkasser

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #1
Eier: Alfa Catrin | @alfakrogh


Ettersom sommerferien ble avlyst grunnet koronarestriksjonene valgte familien å gi uterommet et skikkelig løft. I løpet av sommeren har de bygget en pergola med utekjøkken, en kreativ trapp med etasjebed og flotte terrassekasser.

Bilde av trapp og utestue hos finalist nummer 1 i årets uteromspris

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Før vi satt i gang med disse uteromsprosjektene brukte vi god tid til å planlegge. Vi tok nøye mål og tegnet opp ønskene våre før vi satte i gang. God planlegging er nøkkelen!”

Oversikt over uterommet hos finalist nummer 1 i årets uteromspris.

De nye bedene og etasjebedene i trappen skaper mye glede for både voksne og barn. Her gror vi mange interessante vekster som er morsomme å utforske!

Bilde av trapp og sti hos finalist nummer 1 i årets uteromspris

Trappen med flere etasjebed var et morsomt prosjekt med veldig variabelt terreng og skjevheter som utgangspunkt. Vi har valgt impregnert kledning som vi slisset tynne og malte brunsvarte.

Bilde av overbygd tak i uterommet hos finalist nummer 1 i årets uteromspris

“Alt arbeid ble gjort av meg og min mann. Til pergolaen bygde vi opp reisverket og terrassekassene inntil berget som ligger langs huset. Dette ble en smart måte å utnytte plassen på! For å få et stilrent uttrykk kjøpte vi ferdig impregnerte planker, som deretter også ble slisset tynne for å få en gjennomgående tråd. Vi festet disse på plantekassene og utekjøkken og malte disse i samme farge som trappa.

Bilde av overbygd tak hos uteromsprisfinalist nummer 1 i sort utførelse.
Bilde av trapp og blomsterkosser i trappeseksjonen hos finalist nummer 1 i årets uteromspris,

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

1 Kommenter

Lene Paaske 19. May, 2021 - 15:43

Min stemme går til #1, det var vanskelig å velge da mange gode løsninger i alle bidragene! Nr 1 har utnyttet ei utfordrende tomt og gjort alt selv! Imponert!

Svar

legg igjen en kommentar