fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Et moderne og lettstelt uterom

Et moderne og lettstelt uterom

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #6
Eier: Inge og Mona


Uteområdet foran huset til Inge og Mona har lenge vært en plass som var lite egnet til annet enn parkering av biler. Etter å ha gjort en solid jobb med uterommet foran huset har de nå en praktisk og flott uteplass med flere soner!

Bilde av uterom med terrasse. Finalist nummer 6 uteromsprisen 2021.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Ettersom vi har et funkis-hus ønsket vi et moderne og lettstelt uterom som stod i stil med huset og garasjen. Vi valgte å gå for impregnert trevirke på uterommet ettersom vi synes det gir et varmt og lunt inntrykk.”

Bilde av levegg med spiler. Uteromsprisen 2021. Finalist nummer 6.

“Terrassen på ca 85m2 har vi laget i to plan for å få et bedre visuelt uttrykk samtid som det også gir muligheter for å variere innredning og oppdeling av ulike uteromssoner. Vi har laget to store levegger med blomsterkasser på hjul, slik at vi enkelt kan flytte veggene etter værforhold og tilpasse egne soner. “

Bilde av pergola til uteromsprisfinalist nummer 5. Uteromsprisen 2021

Terrassebordene på de opphøyde nivåene er lagt på tvers slik at det blir en fint brudd mot hoveddelen av terrassen.

Bilde av terrasse på flere nivåer. Finalist nummer 6 uteromsprisen 2021.

“Vi har også laget en spilevegg som skjuler varmepumpen og døren inn til vaskerom/teknisk rom. Ved å lage en tilpasset spilevegg får vi et fint element mot husveggen og en fin forbindelse til toppen av rekkverket på hustaket. “

Bilde av inngangsparti med spilevegg. Uteromsprisfinalist nummer 6. Uteromsprisen 2021.

Uterommet mellom huset og veien er blitt et lunt og fint tun som vi trives veldig godt med. Pergolaen er etter hvert blitt omkranset av de grønne buskene, noe som gjør at den er lun og god å sitte i. Vi har tettet taket til pergolaen, noe som gjør at vi også får utvidet brukstiden til uterommet.

Bilde av terrasse hos finalist nummer 6 av uteromsprisen 2021.

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar