fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Gangsti og terrasse med buede former

Gangsti og terrasse med buede former

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #7
Eier: Ingrid og Arvid | @sofiesfarmor


Ingrid og Arvid hadde en litt traust bakhage med 15 meters høye grantrær som kastet skygge over området. Etter mange timer med iherdig planlegging og diverse skisser kom de frem til en ny uteromsløsning som skulle inneholde en stor terrasse, en koselig gangsti, dam og mange planter!

Bilde av terrassen til finalist nummer 7 i uteromsprisen 2021.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Tomten deles i to ved at terrassen ender i midten av uterommet med sine buede avslutninger. I trinnet nedenfor har vi laget en gangsti og vi har fyllt på med elvesteiner frem til et langsgående gjerde av kledningsmateriale.”

Bilde av bølgete terrasse hos uteromsfinalist nummer 7.

Terrassen har fått en unik og behagelig karakteristikk med sine buede former. Trinnet mellom belegningsstein er laget med restematerialer fra terrassen.

Bilde av sti hos uteromsfinalist nummer 7 2021.

Langs den ene siden av hagen har vi også laget en gangsti som slynger seg langs den buede terrassen og dammen

Bilde av uterom med dam hos finalist nummer 7 uteromsprisen 2021.

“Det har gått mye tid til grunnarbeidet. Vi har måttet fjerne grantrær og tatt i bruk minigraver for å få alt klart. Vi har laget groper og hull til støperør, gravd et stort hull til vanndammen og tilpasset mye med tanke på nivåforskjellene i uterommet.”

Oversiktsbilde av terrasse til finalist nummer 7 i uteromsprisen 2021.

Ingrid og Arvid har også en utestue på 3×6 meter og en bod på 2×3 meter på terrassen. Utestuen har de kledd innvending med hvitlasert panel.

Bilde av utestuen hos finalist nummer 7 i uteromsprisen 2021.

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

3 Kommentarer

Doris Skau-Nilsen 13. May, 2021 - 08:51

Utrolig lekkert og stilig😊

Svar
Tonje Hegna 13. May, 2021 - 08:53

Sofiesfarmor får min stemme , helt etter min smak og syntes den genial med ulike elementer og ulike soner. Flott hage både for barn og voksne

Svar
Vibeke 13. May, 2021 - 19:16

Heier på nr 7.
Ingrid er utrolig inspirerende. Og har skapt noe helt fantastisk som man har lyst og besøke👍👍👍

Svar

legg igjen en kommentar