fbpx
Hjem UteromBasseng Badebasseng og skjermet uterom i hagen

Badebasseng og skjermet uterom i hagen

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #10
Eier: Nina | @mrssvanemyr


Da Nina og familien kjøpte huset måtte det gjøres en del med uteområdet for at de skulle få det slik de ønsket. Siden de bor så sentralt ønsket de mer privatliv fra forbipasserende og støyskjerming. Nå har familien et delikat uterom som brukes flittig i løpet av sommerhalvåret!

Bilde av badebasseng, tretrapp og dusj. Finalist nummer 10 uteromsprisen 2021.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Vi begynte med å sette opp et høyere gjerde mot gata for å skape privatliv og skjerme mot både støy og innsyn.

Bilde av sittekrok hos finalist nummer 10. Uteromsprisen 2021.

“Siden vi ikke har et så stort hus ønsket vi å også bygge en praktisk utestue – og derfor valgte vi å bygge om pergolaen til en utestue istedenfor. “

Bilde av utestue tilknyttet uterommet til finalist nummer 10. Uteromsprisen 2021.

Da varmen kom startet vi med ‘prosjekt utedusj’, samtidig som vi vurderte mulighetene for å oppfylle vår drøm om badebasseng i hagen. Vi kjøpte et stålrammebasseng, og valgte å bygge et lite pool deck, samt kant rundt hele bassenget.

Bilde av dusj og trapp ved badebasseng. Finalist nummer 10. Uteromsprisen 2021.

“Det var ganske krevende for oss å skulle bygge inn bassenget, da terrenget var ganske ujevnt. Ingen av oss er håndverkere… Vi brukte ganske lang tid, og gjorde mange erfaringer underveis, men vi er likevel godt fornøyde med resultatet!”

Bilde av uterom på kveldstid. Finalist nummer 10. Uteromsprisen 2021.

“Selv om vi har en ganske liten hage, føler vi at vi likevel har klart å gjøre den ganske innholdsrik.!
Vi har brukt både bassenget og hagestue daglig i sommer, og har faktisk ikke savnet å reise til syden. Vi føler at vi har greid å skape oss vårt eget lille paradis, og vi er takknemlige for at vi har en uteplass som kan benyttes uansett vær. Vi har hatt fokus på rimelige og enkle løsninger, og det er ekstra gøy at man har gjort alt på egenhånd.”

Detaljbilde av badebasseng. Finalist nummer 10. Uteromsprisen 2021.

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar