fbpx
Hjem Uterombadstu Spa-anlegg i uterommet

Spa-anlegg i uterommet

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #13
Eier: Ørjan | @krististien


Kristin og Ørjan begynte planleggingen av den nye fritidsboligen i 2019. I løpet av byggeprosessen dukket det opp et ønske fra deres barn om et boblebad i uterommet. Det hele endte med et eget spa-område med boblebad, badstu med omkledningsrom og kaldvannskulp!

Bilde av uterom finalist nummer 13

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“I løpet av tegneprosessen foreslo min kone at vi kunne ha et badstu i tilknytning til boblebadet. Dette forslaget utviklet seg raskt til at vi også ønsket oss et omkledningsrom med dusj.”

Oversiktsbilde av uterom hos finalist nummer 13. Uteromsprisen 2021.

“Vi har til sammen lagt 1350 meter med impregnerte terrassebord i uterommet. Opptrinn og ytterdel av reisverket til terrassen er kledd med NORD-kledning. Vi har dermed lik kledning rundt terrassen og i opptrinn som vi har på ytterveggene til bygget og i spa-området. Opptrinn på terrassen ble utstyrt med svake led-lys for å sikre at vi ikke snublet. “

Bilde av terrasse hos finalist nummer 13. Uteromsprisen 2021.

Boblebadet har de bygget inn i reisverket med en praktisk trappedel mellom badstuen og hovedbygget.

Bilde av spa-område med badstu. Finalist nummer 13. Uteromsprisen 2021.

“Badstu og boblebad er nå for helårsbruk og jammen bruker vi også kaldvannskulpen (på kalde dager også)! Det er utrolig deilig med et kuldesjokk etter 20 minutter i 85 grader. Og uansett hvor i “spa-anlegget” vi befinner oss kan vi nyte en fantastisk utsikt utover fjorden. “

“Terrassen utenfor badstuen rommer to sittegrupper så dette er nå blitt en svært sosial sone der både familie og venner kan kose seg uten at alle trenger å sitte samlet i boblebadet til enhver tid. Her nyter vi både morgenkaffe og leskende drikk på kveldstid og det gir plass for en pause fra spa-aktivitetene uten at man fjerner seg fra de andre. “

Bilde av uterom hos finalist nummer 13 på kveldstid. Uteromsprisen 2021.

“Sluttresultatet er fantastisk! Nå har vi et tilbud som alle våre gutter (11,17 og 18 år) setter stor pris på og som er med på å trekke familien hit helg etter helg. Det siste er nok det vi er mest fornøyd med; at vi klarer å trekke selv tenåringsgutter og deres venner med oss hit. Dette gir oss mye mer samvær med guttene enn vi ellers opplever i en travel hverdag. Og når det kommer til bruken av spa-fasilitetene ser det ikke ut til at alder er et tema; her samles store og små flere ganger om dagen. “

Bilde av jacuzzi med utsikt hos finalist nummer 13. Uteromsprisen 2021.

Trematerialer som er brukt:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar