fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Nytt liv til uterom i bakgården

Nytt liv til uterom i bakgården

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #9
Eier: Margrete og Torstein | @hystadvegen153


I 2017 flyttet familien inn i sitt nybygde hus på Stord. Huset ligger oppført på en skråtomt og har fantastisk utsikt mot sjøen på fremsiden. Med et dårlig utgangspunkt på baksiden av huset, med mye trafikkstøy og innsyn, var det vanskelig å se for seg hvordan familien kunne utnytte uteområdet på en god måte.

Bilde av uterom til finalist nummer 9. Uteromsprisen 2021.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Me er glade i å laga mat ute og likar å nyta familielivet saman i uterommet. Ved hjelp av ein hagedesigner fekk me laga ein plan på korleis me ønska å ha det. Deretter var det me sjølve som gjorde all jobben, frå snekring, støyping, planting, måling, stålarbeid og alt som var. Det dukka opp fleire ting me måtte ta stilling til, blant anna støy og innsyn samt søk om løyve til oppføring av utestuen.”

Bilde av utekjøkken hos finalist nummer 9. Uteromsprisen 2021.

” Denne bakgården inneheld blant anna kjøkkenhage, utekjøkken, ulike terrassesoner, platting av betongheller, eigenstøypte tråkkheller, utedusj og boblebad, utestue og ulik beplantning i bed og krukker.”

Bilder av spilervegg langs berg hos finalist nummer 9. Uteromsprisen 2021.

Det er vanskeleg å ta stilling til kva me er mest nøgde med, men totalen med den fantastisk utnytta “bakhagen” som ein ikkje skulle trudd at me kom til å nytta, er det beste!

Bilde av terrasse hos finalist nummer 9. Uteromsprisen 2021.

På fremsiden av huset har Margrete og Torstein en fin terrasse vendt mot sjøutsikten. På baksiden av huset har de fått laget mange praktiske løsninger og de utnytter “bakgården” som er vendt mot veien på en smart måte!

Bilde av utestue og dusj hos finalist nummer 9.

“Då me flytta inn tenkte me berre på korleis me ville ha det på framsida som er vendt mot den nydelege utsikta. Baksida av huset vart litt gløymt, men no er me så takknemlege og glade for at me har alt me treng til å nyta dagar og kveldar i all slags vér. Og det aller beste er at me har gjort alt sjølve saman! “

Bilde av utestue på kveldstid finalist nummer 9.

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar