Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Om vår blogg

Velkommen til bloggen vår. En blogg for alle som liker eller bygger med TRE – ute og inne!

Uansett om du skal bygge nytt eller pusse opp, skifte kledning på hele huset eller kun sette opp en enkel fonnvegg med beiset panel, bygge et lysthus eller skifte ut rekkverket på terrassen – dette er bloggen for deg.

Hver uke blogger vi om små og store byggeprosjekter innen HUS, HYTTE, INTERIØR og UTEROM.
De fleste av prosjektene følger vi fra utgangspunkt til ferdig resultat. Vi legger vekt på at innleggene på bloggen skal ha en balanse av inspirasjon og kunnskap. Det betyr at finner du et prosjekt som du liker, så finner du som regel også linker til produktene som er benyttet og ikke minst tips og råd om oppsetting, behandling og vedlikehold.

Vårt motto: Bygg og Blogg!

OM BLOGGEN

På vår blogg vil du finne inspirerende byggeprosjekter -ute og inne, informasjon om tre generelt og anbefalte bruksområder.

Vi som blogger her jobber i Bergene Holm AS som kort forklart produserer alt du trenger for å bygge et typisk norsk hus i tre: Sterkt og holdbart konstruksjonsvirke, funksjonelle terrassegulv, stilriktige kledninger, tidløse paneler –  og elegant, profilert listverk.

Mange søker inspirasjon, råd og kunnskap før de setter i gang med byggeprosjekter. Bloggen er vår mulighet til å oppnå tettere dialog med dere som bruker våre produkter og hva dere er opptatt av. Vi håper dere vil dele prosjekter, erfaringer, tips og råd med oss, og ikke minst setter vi alltid pris på kommentarer til våre innlegg. Vi tåler både ros og ris og sletter ikke kommentarer eller linker med mindre de er støtende eller av upassende karakter.

Dersom du har et byggeprosjekt i sving – håper vi du søker Bergene Holm Inspirasjonspris!
Vi deler ut 250.000 kroner til ulike byggeprosjekter – hvert år.

 

TREBLOGGERNE

Hege

Hege både blogger, facer, intastagrammer om TRE. Hun mener at TRE har en like naturlig plass i sosiale medier som i skogen. Hege er opptatt av av både interiør og eksteriør, og liker aller best kreative og utradisjonelle løsninger. Hege danser ballett, og mener at også tre har rytme og at bygging er som koreografi.

Tone Bente

Tone Bente liker både gamle, skeive trehus med sjel og moderne, bærekraftige miljøhus. Hun er opptatt av tretrender, stilhistorie og tre som miljøvennlig materiale. Tone Bente er juryformann i Inspirasjonsprisen og vil dele juryens kommentarer til de ulike prosjektene som legges ut på bloggen.

Lars

Lars er produktsjef på Eksteriørvarer og bidrar om valg av materialer til bruk utendørs slik som kledning, terrassebord og konstruksjonsvirke. Lars kan mye om utegulv og er en god sparringspartner om noen lurer på om de skal velge slett eller rillet, 3TETT eller ShipDeck, impregnert eller lerk, komposittgulv, festemidler og i det hele tatt. Ellers er Lars en ivrig jeger og bruker enhver ledig tid på post i skogen. Da drar kona til syden.

Finn Erik

Finn Erik er grafisk designer og dyktig hobbyfotograf. Han har kjøpt sitt første hus i Kodal (!) og vi får stadig høre om oppussingsprosjektene til han og samboeren Line.  Som alle andre førstegangshuseiere, har Finn Erik en deilig, naiv innstilling til hvor mye jobb det er med et hus. Finn Erik bidrar med grafiske elementer og bilder på bloggen.

David

David tenker trelast 24/7 og kan det meste om dimensjoner, sortering, styrke og trekvaliteter. Han synes treteknologi er mer spennende enn informasjonsteknologi, og bidrar når det er faglige spørsmål og utfordringer. David har jobbet på «saga» siden han var liten og kan ikke tenke seg noe bedre enn lukten av tre og lyden av sag. David har metalldetektor og drømmer om å finne en skatt – pussig nok ikke av tre.

 

12 kommentarer til “Om vår blogg”

Hei,

Lurte på om dere hadde tips til hvor man kan få kjøpt blomsterurner som dere har ved inngangsdøren?

Hei Jon! Mener du de store vi har på trappen på hovedkontoret? De er kjøpt på Planteland.

Hei lurer på om dere kan si noe om hvor man kan tak i små ytterdører til en lekehytte for barn?

Hei Gudrun, det er vanskelig for oss å svare på siden vi kun produserer trelasten dørene lages av, men de ulike byggevarehandlerne kan sikkert hjelpe deg videre! Eller kanskje du kjenner en snekker som vil lage en til deg? Lykke til :) /Line

Hei.
Vi pusser opp et hus og har funnet et gammelt grangulv når vi rev gulvet. Vi vil gjerne beholde dette, men vi vil ha et litt mer grått preg på det. Jeg ser at det å lakke gulvet er best med tanke på vasking og merker, men jeg vil unngå å få den gule fargen lakken gir. Har dere noen tips?

Jeg har bygget en frittstående hagestue på 15 kvadratmeter, med tilhørende uteplass og boder. Den er så fin at jeg tenker jeg kan melde meg på konkurransen deres. Kan jeg søke i Hus/Hytte kategorien, selv om det er en så liten hytte – hvis jeg vil vinne den aller gjeveste prisen :-)

Hei Steinar! Det hender at vi kontakter søkerne til Inspirasjonsprisen og endrer kategori hvis prosjekter passer inn flere steder. Vi gleder oss til å se din fine hagestue og vil når søknaden er mottatt kontakte deg. /Hege

Hei, har dere katalog/priser? Er interessert i Karishei på Tromøy, kan dere si noe om hustypene der? Hilsen Astrid

Hei, jeg er også interessert i info/detaljer angående tomtene på Karishei (Tromøy). Er det gitt noen indikasjoner på når disse tomtene kommer for salg? Er det laget noen vente liste?

Mvh
Glenn

Dette spørsmålet kan vi dessverre ikke hjelpe deg med her på bloggen. Jeg videresender din henvendelse og kontaktinfo til eiendomsansvarlig. Ha en fin dag:) /Hege

Hei!
Håper dere kan gi oss et godt råd.
Vi har nå restaurert/bygget på ei hytte i Rondane (på ca. 900 m, tørt innlandsklima).Hele hytta er kledd med ny ubehandlet trevirke fra Bergeneholm. 
Nå har vi en familiær diskusjon på hva vi skal behandle trevirket med.
Undertegnede er konservativ, og mener vi skal gå for beis eller dekkbeis.
Damene i familien er litt mer «framoverlent» og går for å bruke jernvitrol.
Sikkert plusser og minuser med begge deler, men har dere et godt råd for hva vi skal velge?
På forhånd takk!

Hei Arne,
Jernvitrol er ingen beskyttelse – det er kun gråningen den fremskynder. Beis beskytter og er et tryggere og bedre valg.
Mvh Hege i Bergene Holm AS

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format