fbpx
Hjem Byggebloggen Lekehus med enkel moduloppføring

Lekehus med enkel moduloppføring

av Bergene Holm

Ernst-Willy i Bergene Holm har bygget samme lekehus to ganger. Først bygde han lekestuen med treskruer på en praktisk plass og ferdigstilte modulene, før det ble det demontert og lastet på tilhenger. Fremme på den endelige adressen satte han opp modulene på nytt igjen – og på null komma niks var det plutselig et nytt lekehus i hagen!

Samling av bilder av et ferdigstilt lekehus

Ved å bygge lekehuset med treskruer kunne jeg ferdigstille bygget på et sted, for så å demontere og flytte det til den endelige adressen hvor det ble helt ferdigstilt!

Smart byggemetode

Å bygge noe på et område med lite plass kan være utfordrende. Arbeidsplass til materialer og verktøy er helt nødvendig for å jobbe effektivt og problemfritt. Det å bygge ferdig deler av konstruksjonen på en egnet plass er i noen tilfeller en smart byggemetode som gjør arbeidsprosessen forutsigbar, trygg og mye enklere!Ernst-Willy oppførte lekehuset først ved hjelp av treskruer. Da bygget var tilnærmet ferdig var det derfor en enkel jobb å demontere lekehuset og klargjøre det for transport til den endelige adressen.


Når modulene ankommer den endelige adressen går det raskt å sette de opp igjen og ferdigstille lekehuset.

Trematerialer brukt i byggeprosessen:
Størstedelen av trematerialene som har blitt brukt for å bygge dette lekehuset består av 2. sortering. Dette er trematerialer som fortsatt er brukbar og fin, men som kanskje har litt mye kvist eller andre personlige feil som ikke går gjennom dagens strenge sorteringskrav.

BARNAS TREPRIS 2021 – NOE FOR DEG?

Har dere snekret en olabil, bygget en fin lekestue eller en kul sandkasse? Eller har du kanskje satt opp et klatrestativ eller en sjørøverskute i hagen? Vi er på jakt etter kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av; lekebil, køyeseng, lekehytte, huskestativ etc. Det har ingen betydning om det er på et barnerom eller et prosjekt i hagen. Alle som bruker tre i sine byggeprosjekter oppmuntres til å søke. Søknadsfrist er 1. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Vil du delta i neste års Interiørpris kan du søke og finne mer informasjon her.

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar