Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Kategorier

Bygging3_1000Siden vi er en av sponsorene til Bergen International Wood Festivalbesøkte vi festivalen dagen da alle arbeidene skulle bedømmes. Vi fikk akkurat med oss studentenes siste finpuss og fikk høre hva tanken bak installasjonene var. Denne gjengen fra Tyskland hadde latt seg inspirere av fjellene rundt Bergen og laget en organisk sneglehus form.BW_7_smalt_1000 Vi har i tidligere innlegg lovet dere bilder fra arrangementet der 20 lag fra hele verden konkurrerer om å lage den mest spenstige «installasjon» basert på 1000 meter 2×2. Og her kommer de:)

Den «vridde» kreasjonen på bildene under var en av våre absolutte favoritter!BW_6_smalt_1000 BW_1_1000En velbalansert skulptur av sekskanter var en annen av våre favoritter.
Bygging_2_1000 Bygger_1000Alle de innovative trekonstruksjonene skal etter planen kunne sees hele dette året langs Store Lungegårdsvannet i Bergen.BW_10_1000 BW_9_1000BW_12_smalt_1000 Jobbing_1000De ulike gruppene av studenter fra hele verden hadde løst oppgavene veldig forskjellig.

Endel forsøkte seg også på løsninger uten skruer og spiker. Enten med tråd og knyting eller ved kjente stable teknikker. BW_11_smalt_1000 BW_13_smalt_1000 BW_4_1000 BW_2_1000BIWF arrangeres for 6. gang med Kunsthøgskolen i Bergen og Fylkesmannen i spissen. Den lokale «treklyngen», Treklang, er medspiller og arrangementet støttes også av TreFokus.

Tilsammen er det brukt rundt 20.000 meter 2×2 konstruksjonsvirke ( det er det vi kaller for rekker), en stor del sponset av treindustrien, og sammen med oss og andre store trelastprodusenter var også Vestlandske Limtre med, og det gav noen nye, artige innslag i skogen rundt vannet.Kule_1000Bergen International Wood festival er en viktig internasjonal møteplass for å utfordre hvordan standard trevirke kan forvandles til kreative og innovative konstruksjoner. Vi lot oss begeistre og håper at du fikk en lyst til å utfordre mulighetene med standard dimensjoner.

Har du bygget noe fint og praktisk eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute? Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen 2016!
( Prosjektet skal være helt ferdig og man kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format