Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Mange nordmenn har i dag kjøkkenøy, men savner en nær oppbevaringsplass som hjelper til å holde øya ryddig.
Vi får mange henvendelser om byggeguidene våre, og flere ønsker tips om å også kunne lage egne løsninger i tre. 

Jessica og Trygve Ramleth var finalister til Interiørprisen i 2012. De endte til slutt på en knepen 2. plass, men fremdeles får vi henvendelser og spørsmål om de fine løsningene som de bygget i sitt gamle hus – og spesielt gjelder det deres «Batterie de Cuisine» som de bygget over kjøkkenøya.

Slik bygde de det:

Utgangspunktet er en kjøkkenøy på 140×160 cm.
For å få proposjonene riktige valgte Jessica og Trygve å gjøre «takhyllen» 20 cm mindre i begge retninger, altså 120×140 cm. Den delen som er festet mot taket er enda ca 25 cm mindre ettersom hyllen bygger 12 cm ut i alle retninger.
Konstruksjonen har innfelte spotter ( hvis det er kokeplate på øya er dette også en god løsning for å skjule vifterøret) og den rommer kokebøker, oppheng og alt man trenger når man står og lager mat.

Her er oppskriften:
1. Begynn å lage en ramme av lekter, 48x48mm. Sag til den høyden du ønsker på «batteriet» og husk at både avstanden til kjøkkenøy og hva du skal fylle hyllen med må være med i avgjørelsen.

2. Kassen skal henges i taket så den må skrus godt fast. NB! Den blir tung så den må festes i en bærebjelke!

3. Rammen er kledd med finèrplater (her kan du også fint benytte panel), 6mm hvor den ene langsiden er bygget inn slik at det er plass til kokebøker.

4. For å få en fin profil på finerveggen/rammen kan du gjøre som her; skråslipe 4 mindre plater med finèr, som limes på utsiden. Bruker du panel får veggen naturligvis samme flate som resten av kjøkkenet.

5. Hyllekanten rundt er bygget av hobbyplater med 12 cm bredde. Her kan man også fint benytte glattkanter i den bredden man ønsker hylla skal være.

6. Under hyllekanten er det montert flere lister sammen. Her er det brukt taklist Antikk 21×95 mm og 21×21 mm Hulkillist  (samme lister som i resten av kjøkkenet).

7. Inne i kassen er det plassert spotkasser og undersiden er kledd med Skygge skrå furupanel i dimensjonen 14×120 mm og det hele er avsluttet med en utvendig hjørnelist.

8. Kassen dekoreres med lister opp mot taket. Her kan man benytte samme lister som på hyllekant eller finne egne kominasjoner med å sette sammen ulike listverksprofiler.

9. For å få en prima finish og et fint resultat gjenstår overflatebehandlingen. Sparkle, slipe slipe slipe, sparkle, slipe slipe slipe, male male male!

10. Voilá!

Hylle_vaskJessica driver en av våre favorittblogger Ekte interiør der hun nå deler hvordan renoveringen av deres nye hus går. For faktisk er hun og Trygve i gang med en totalrenovering av et 70-tallshus som vi synes det er veldig spennende å følge! Jessica har skrevet om hele byggeprosessen av det gamle huset på bloggen sin og nå kan vi også ta del i byggingen av det nye huset.

Vil du finne mer inspirasjon og byggeglede så kan du finne det hos Jessica, eller du kan følge oss på Instagram der vi lover å dele flere smarte byggetips.

Har du bygget med TRE på en inspirerende måte håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format